En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 23 de novembre del 2013

FLAN DE XOCOLATA I RATAFIA

Aquest mes el repte de  MEMORIES D'UNA CUINERA es el flam, i aquesta es la meva recepta  . Partin de la base d'una recepta de flam de taronja que tinc al blog, l'he modificat una mica per fer aquest deliciós flam de xocolata i amb el toc de la ratafia genial , encara que si el torno a repetir n'hi posaré més quantitat (de ratafia s'entén). 
----------------------------
Este mes el reto de MEMORIES D'UNA CUINERA es el flan y esta es mi propuesta . Partiendo de la base de una receta de flan de naranja que tengo puesta en el blog, la he modificado un poco para hacer este delicioso flan de chocolate que con el toque de la ratafia queda genial, aunque si lo repito le pondré un poco más (de licor de ratafia se entiende).
INGREDIENTS :(per a 6 flams)
250 ml . de llet
85 gr. de sucre
3 ous
2 c/s de xocolata puro Valor
3 c/s de ratafia (millor 5)
 caramel liquid
  • Barregem amb una batedora de mà o de varilles, els ous, el sucre, la xocolata i la ratafia. 
  • Un cop ben barrejat hi afegim la llet. 
  • Posem una mica de caramel liquid en 6 flaneres o una de gran i hi repartim la barreja. 
  • Ho posem al forn al bany maria a 180º uns 30-35 minuts.
  • Ho deixem refredar , i ja el podem decorar al gust, jo hi he ratllat xocolata blanca pel damunt i l'he acompanyat d'unes cireres confitades. 


  • Mezclamos los huevos, el azucar el licor de ratafia y el chocolate con una varilla manual o unas de electricas. 
  • Una vez mezclado le añadimos la leche y reservamos. 
  • ponemos un poco de caramelo liquido en 6 moldes individuales o uno grande y lo metemos al horno al baño maria a 180 º durante unos 30-35 minutos
  • Lo dejamos enfriar y ya lo tenemos listo para servir. Lo he decorado rayando un poco de chocolate blanco por encima y unas cerezas confitadas.



14 comentaris:

  1. Aquest flam "alegrat" amb la ratafia, ha de ser d'allò més bo! Petons!

    ResponElimina
  2. Quina gana m'ha entrat Quima!!!! Ha d'estar boníssim amb ratafia i xoco!!! Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  3. Que bo, Quima!! Aquest mes serà un festival de flams boníssims per tastar! Queda molt xulo, amb xocolata.

    ResponElimina
  4. Aisss, parece que me lo estoy comiendo

    ResponElimina
  5. Que bo ha de ser, xocolata i ratafía!!
    El tall que es veu del flam té una textura perfecta!
    Petons

    ResponElimina
  6. Quin goig que fa aquest flan Quima, amb aquests ingredients, insuperable!!! petons,

    ResponElimina
  7. Buenos días Quima. Que postre mas rico y apetecible que has preparado, este flan tiene una pinta deliciosa, me dan ganas de meter la cucharilla a trabes del monitor, para poder degustarlo.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  8. La ratafia a les postres m'agrada moltíssim,hi dona un toc genial.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  9. T'ha quedat super bé i fa una pinta boníssima

    ResponElimina