En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 14 d’abril del 2014

BACALLA A LA MUSELINA D'ALL GRATINAT SOBRE LLIT DE PATATES

Si pregumtem un plat tipic de la cuaresma,  crec que tothom ens respondria : EL BACALLÀ.
Es molt versàtil i fins hi tot m'atreviria a dir que hi ha tantes receptes diferents com dies té l'any. El podem fer de moltes manres diferents i, es una plat bó que a més no requereix molt de temps per preparar-lo. 
Ja feia dies que tenia ganes de probar-lo a la muselina i aquest diumenge m'hi vaig posar. He de dir que va encantar i que no serà l'ùltima vegada que el faci.
INGREDIENTS:
2 talls de bacallà per persona
1 patata mitjaneta
tempura

PER LA MAIONESA:
1 ou
3 grans d'all
oli d'oliva
sus de llimona
sal
  • Si el bacallà es salat l'hem de posar a desalar amb aigua Un parell de dies abans , i anar-li canviant l'aigua dos cops al dia. També el podem comprar congelat al punt de sal, que avui dia es troben talls molts bons, llavors; només tenim que posar-lo en una escurridora a  descongelar.
  • Pelem les patates i les tallem a rodanxes de 1/5 cm. amb la mandolina va molt bé. Les rentem i les eixugem amb paper de cuina.  Les fregim a la fregidora i un cop cuites les posem sobre paper per treure l'excés d'oli. 
  • Preparem la tempura, tal i com indica el fabricant,  i hi pasem el bacallà. Jo el vaig posar sobre una reixeta per treure l'excés de tempura. 
  • El fregim en una paella amb abundant oli ben calent, i un cop cuit el posem sobre paper absorbent. 
  • Per fer la maionesa: pelem i tallem ben petits els alls I el posem al vas del turmix, amb una mica de suc de llimona l'ou, la sal i l'oli d'oliva (la quantitat d'oli dependrà de la quantitat que en volguem fer. 
  • Posem el turmix dins el vas fins el fons i ho triturem tot sense aixecar el braç de la batedora dels fons del vas, fins que veiem que ens comença a quedar una pasta espesa i que ja no hi queda oli, llavors podem anar movent la batedora amunt i avall.
  • Un cop feta la maionesa preparem per gratinar-lo. 
  • En una plat que pugui anar al forn hi posem les patates al fons, com si fessim un llit, les salpebrem una mica i hi pdem posar alguna espècia,  a sobre hi posem els talls de bacallà, jo hi poso el costat de la pell a sota. 
  • A sobre cada tall de bacallà hi posem la maionesa (que ens quedi ben cobert) hi ho posem al forn a gratinar. 
  • Servir el tall de bacallà juntament amb algunes patates i ja tenim el plat a punt. 


4 comentaris:

  1. Deliciós, el bacallà amb mousselina!! Queda molt untuós, oi? El bacallà i l'all són dos ingredients que lliguen molt i molt bé!

    ResponElimina
  2. Com ens agrada el bacallà a la muselina!! T'ha quedat espectacular, que bo!!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Platazo lleno de sabor! El ajo le sienta de maravilla al bacalao! Qué hambre!

    ResponElimina
  4. No he fet mai cap plat amb muselina...i veient com t'ha quedat me n'entren ganes! Petons!

    ResponElimina