En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 27 d’abril del 2014

GALETTE DE MADUIXES

Vaig veure en diferents blogs aquestes postres anomenades GALETTES, i hem va picar la curiositat. Desprès de llegir amb calme les receptes i informar-me una mica que aquesta recepte era tipica de la regió de la Bretanya francesa vaig decidir fer-la. La massa la vaig fer igual que la que va fer la Joaquina de LA COCINA DE LOS INVENTOS i per el farcit hem vaig guiar pel blog de COM A CASA RES
Si us tinc que ser sincera, la massa l'he trobat molt bona; però el farcit i les fruites cuites no m'acaben de convèncer. La propera vegada ho faré amb tamany individual que al hora de tallar-lo es una mica delicat. 
INGREDIENTS :
Per la massa:


130 grs. de farina
2 cullarades de sucre
85 grs.  de mantega
2 cullarades de formatge d'untar
1 cullarada de suc de taronja


Pel farcit:
85 grs. de farina d'ametlla
Mermelada de maduixa
500 grs. de maduixes
Sucré moré
ametlles laminades
  • Posem la farina, el sucre i la mantega en un bol i ho remenem. Ens ha de quedar com sorra, llavor hi afegim el formatge fresc i el suc de taronja i ho remenem fins que ens quedi tota la massa  fent una bola. 
  • L'emboliquem amb paper film i la deixem reposar 30 minuts a la nevera. 
  • Un cop passat els 30 minuts l'estirem amb un rodat donant-li forma rodona. 
  • Hi posem una fina capa de melmelada i a sobre hi psoem la farina d'ametlla. 
  • Hio posem les maduixes que previament haurem tallat a trosset ( ben exutes millor si les exuguem amb paper de cuina), procurant que el farcit no ens arribi fins al final de la massa. Ens ha de quedar uns 4 cms sense farcit. 
  • Doblem la massa cap a sobre el farcit per el regruix del voltant. 
  • Pintem la massa amb llet i per sobre hi posem sucre moré i les làmines d'ametlla. També posem una mica de sucre per sobre les maduixes. 
  • Ho posem al forn que previament tindres preescalfat a 180 º uns  30 minuts. Jo primer ho vaig posar amb el forn a dalt i baix sense aire calent I no va quedar ni daurada ni cruixent, llavors vaig posar-hi aire calent i ho vaig deixar uns 10 minuts més. 
  • Un cop està cuita la deixem refredar , i per sobre hi posem sucre glas.

7 comentaris:

  1. Són unes postres tipiques de França. Potser massa maduixa? Això és qüestió de gustos però la presència de la galette és estupenda.

    ResponElimina
  2. Són unes postres franceses que són una mica empalagoses al meu gust. Jo potser hi trauria la melmelada per fer-les una miqueta menys dolces.
    Ara, l'aparença és espectacular!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Ostres doncs a mi, sencera o tallada, em sembla una recepta genial...A mi les fruites cuites m'agraden molt, o sigui que serà qüestió d'intentar-la! Me l'apunto! Petons!

    ResponElimina
  4. És un pastís per degustar en qualsevol moment.
    Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!

    ResponElimina
  5. Quima, t'ha quedat super maca! si que es veritat que és una mica complicat fer el tall, individuals han de quedar bé! Aquest diumenge la vaig repetir fent la massa i amb una bola de gelat de vainilla, i encara ens va agradar més, el contrast de tebi/fred ens va encantar! petons!

    ResponElimina
  6. Te molt bona pinta, però crec que les maduixes fuites a mi tampoc m'agradarien potser amb poma quedaria millor!

    ResponElimina
  7. Uau Quima quina passada de recepta! amb una mica de nata o de gelat com diu la Teresa ha d'estar per morir-se de gust... No coneixia el teu bloc i m'encanta tot el que he vist, ara vaig a explorar-ho però ja et dic que has guanyat una seguidora! Vaig a posar al meu bloc un enllaç del teu per no perdre'm cap de les teves receptes, una abraçada guapa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina