En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 27 de març del 2011

BUNYOLS DE CUARESMA

He de dir que la recepta que us poso avui, aquest any encara no l'he feta, ja que sempre els faig per semana Santa, però ja fa dies que me la varen demanar, així aprofitant que aquest cap de setmana, no he fer res d'especial a la cuina, la posaré.
INGREDIENTS:
 2 kilos de farina
75 grs. de matafaluga
150 grs. de llevat de forner
100 grs. de mantega
1 copeta d'anis o moscatell
2 tubs de vainilla
6 ous
400 grs. de sucre
2 sobres de royal
1 pela de llimona ratllada
750 ml. d'aigua

ELABORACIÓ:
Fem escalfar l'aigua, sense que bulli i l'aboquem en un bol gran o un cubell on ens hi capiga tota la farina
(jo ho faig amb una palangana de plastic grossa),  hi desfem la mantega, el llevat,la matafaluga, el sucre, el royal, la vainilla, la pela de llimona, l¡anis i per ùltim el rovells d'ou, i les clares a punt de neu. Jo ho faig per aquest ordre i he de dir que ho faig de forma tradicinal amb les mans.

Quan tenim tots aquest ingredients ben barrejats, hi hen d'anar afegin la farina de mica en mica. Va molt bé si tens ajuda i algù et va tirant la farina mentre tu vas amasant. Cada vegada ens costara més d'amar, ens ha de quedar una massa con de pa . Hen de tenir en compte que quam més estona l'amasem, mes bé ens quedaran el bunyols.

Si el lloc on l'hem amassat es prou gran la podem deixar aqui mateix perquè ens llevi, sino partim la massa en dos i la posem en dos cubells. La tapem amb un drap i la deixem llevar. Triga unes dos o tres hores, depen de si hi ha escalfor o no en el lloc on la tenim. Pensem que si hi tenim un focos de calor que no doni directament al lloc on tenim la massa, ja que en comptes de llevar la couriem. 

Un cop ens ha llevat posem al foc una cassola o fregidore fonda hi posem oli i quen esta calent ja hi podem coure els bunyols. S'han de coure amb molt d'oli, jo us dire que ho faig amb una cassola i hi poso un dos litres d'oli.
Anem agafan trossets de massa i els hi fem un forat al mig.
jo en faig uns quants i els deixo sobre paper del forn abans de posar-los a la cassola i així tornant a llevar. Els tirem a la casola i s'han d'enfonsar, però desseguida han de pujar a la superficie, el daurem pels dos costats i ja els podem treure. Jo els vaig posant en una escurredor de verdures i així no queden tan oliosos.
Els pasem per sucrei ja tenim els bunyols llestos per
menjar
Com podeu comprobar jo en faig una quantitat considerable, ja que només en faig per setmana santa , aixi que no els hi poso sucre, i els congelo. I us puc asegurar que un cop descogelats estan ben tovets i esponjosos, com el primer dia. Els treus quan comences a dinar i al moment de fer postres els poses dos minuts al forn de la cuina, els ensucres i llestos per menjar
 
Aquets son els que vaig fer l'any passat i ja n'habia repartit alguns. Normalment faig 4 kilos de farina, i sort que tinc un ajudant i un seguidor d'aquesta tradició en el meu fill, que li agraden en bogeria, i li encanta ajudar-me a fer-los.
Sento no tenir fotos del procés però l'any passat no tenia aquest blog, ni crec que en els meus somnis, així que quan faci els d'aquest anys ja fare les fotos. 
Els ingredients, al menys aqui a Banyoles durant els dies de setmana santa, en cualsevol fleca venent els ingredients. 
Espero que us animeu a fer-los. Son una mica laboriosos de fer, però el resultat val la pena.

21 comentaris:

  1. Quina feinada , pero quina pinta mes bona que tenen. Els meus sogres son els que fan els brunyols, que els hi surten bonisims, haurem d'anar prenen el relleu generacional.... ells ja tenen 80 anys.
    roser

    ResponElimina
  2. Hola Quima! MIl gracies per la teva visita. Els bunyols tenen una pinta boníssima. Et seguiré d'aprop no conexia el teu blog i m'ha encantat.

    Esther

    ResponElimina
  3. Hola Quima
    També vaig fer bunyols far uns dies, però els teus m’han agradat molt.
    Bona cuina

    ResponElimina
  4. Verge Santa!! Si dos kilos de farina ja em sembla molt,imagina't 4 Quina feinada!! Segur que són deliciosos, però en deuen sortir tants que en pots ben repartir...
    Jo els vaig d' una altra manera però algun dia potser provo de fer-los com tu.

    ResponElimina
  5. Qué buenos Quima, me encantan los postres tradicionales y además hay que hacerlos así, con las manos. Mi abuela lo hacía así. Entonces no había ninguna maquinita que ayudara.
    Me encantan, además has hecho para toda la blogosfera ;)
    Besos

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Quima!! els probaré i de segur que seràn bonísims.
    Ptons

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta Quima!!! ara, quina feinada....
    un petonet

    Helena

    ResponElimina
  8. Em sembla que pujaré a Banyoles a agafar-te'n alguns... no saps com m'agraden els bunyols de l'Empordà!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Quin goig que fan!! no sabia que es podien congelar... és bona cosa!

    ResponElimina
  10. Hola Quina, guapa tu

    que bons, segur que varen volar

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  11. Uau, vas fer bunyols per tot el barri!
    A casa sempre fem els de vent, però aquests també han de ser boníssims. Sort que ja s'acosta la setmana santa, je je je... ;)

    ResponElimina
  12. Quin munt de bunyols que vas fer!!!! I de ben segur que ja no en queda cap! Bé, dius que els fas per setmana santa, per tant digues on i passem amb la carmanyola a buscar els nostres, jejej

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Tenen molt bona pinta m'agraden perque et queden tots iguals els meus si que són brunyols, brunyols perquè cap té la mateixa forma, ets tota una artista!!

    ResponElimina
  14. Quima esta me la dejo bien cerquita para estos días, deben estar riquísimos me ha encantado esta receta¡¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  15. Hola Quima,ahir els vaig fer,i crec que força be,pro et volía fer una pregunta que voldria que amb responguesis:la massa,en agafarla per fer boletes i despres el forat amb els dits,estaba molt enganxosa ,aixo volia dir que hi faltaba farina o ya es axi com ha de ser?
    Tambe en vaig congelar,dons en surten molts i,molts.
    Jo els trobo mol bons i n´he regalat a les meves amigues per que amb donesin la seva opinió.
    Moltes gracies.
    " la vaig deixar molt mes estona llevan dons vaig tingué de marxar, 8-10 hores."

    ResponElimina
  16. Ahaa, its good dialogue on the topic of this article here at this
    web site, I have read all that, so at this time me also commenting at this place.


    Also visit my blog - Rosanne Schwentker

    ResponElimina
  17. Placed the turkey inside your breadcrumb clump, flip the
    site once or twice to try a lower topcoat thereafter conceal against each other
    there actually a an abundance of fur regarding regarding
    particles losing weight, throughout this article, and also inside cutlet.

    1988, Allen Hastings resulted in a illustration
    and after that animation course defined as Videoscape with his fantastic very
    good Stuart Ferguson offers established the actual supplementary Animations choice is right package recognized as Modeler.
    However, it is not major issue. You must provide beautiful care about how
    rapidly the person stand warms up. Why these toaster ovens ensure operating holiday offers probably Christmas
    gifts for youths who are aficionados in that adorable smidgen of pests.


    My website; Ingeborg Berdecia

    ResponElimina
  18. So ,, it is critical for anyone to learn about
    distinct kinds of enhancing concepts that could possibly spark
    very own rate regardless which their unique factors
    that cause curry affordable will be. Mainly because of
    all the positive effects these companies regain rather than more elderly an individual.
    Work with this cement during home-based apps maintenance thermal, vapors plus e
    cigarette leaving totally from secure coal machines, natural gas ovens, fireplaces,
    cookers and also selections offering boiler system models and as a consequence central heating boiler.


    Also visit my blog post - Rutha Burlson

    ResponElimina
  19. Just be sure your home is always really provided with specially engineered Motor home home comparable
    to stoves, ranges, microwave ovens, hand held freezers fluid softeners.
    To be which the effective negative all things currently the asset maybe smooth actually Billy verified till you new-found tenancy starts.
    In the event you look closely may well green pack not necessarily quite any surface waist within range
    rrn any respect though used up of h2o and? Shortly as
    it actually has, foliage pan for the furnace while
    put it on necessary .. Wisely dispose of the issue wiring.


    My web site; Mohammad Giera

    ResponElimina
  20. You can varieties of toaster recipe situated on these websites.

    Away in considered the undemanding bedroom of history, whenever little desk outerspace was seen as usually a subject while
    the one and only place using the counter is a toaster having a coffee maker.
    Accordingly very next time your business acquire just that plastic-type material bottle of wine to the micro wave, maintain, it isn't really a particular lie; silicone truly is precarious inside the micro-wave. These are typically types of excellent tools which will today quite a few own homes possess a stove which purely culinary chefs, bakes, gas grills but additionally will save you time and energy far.

    Feel free to visit my blog ... 30 inch gas wall oven stainless steel

    ResponElimina