En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 18 de maig del 2011

CREMA CATALANA

Hasta hem una mica de vergonya confessar que , no habia fet mai crema catalana o sino fa molts anys , ja que no ho recordo. He de dir que jo no sòc gaire de cremas, serà per això que ni hi penso quan miro que vull fer per postres. Però ahir ordenant un armari de la cuina vaig veure que tenia unes capses de neules que corrien el perill de acabar a les escombreries si no les gastaba, i llavors hem va venir l'inspiració "divina" de que podria fer crema catalana.
Dit i fet, perquè jo sóc així, ho has de fer ja ¡. He de dir que el resultat hem va agradar molt.
M'haureu de disculpar, ja com veieu ni cassoletes de fang, tinc.

La recepta la vaig treure del blog VISC A LA CUINA , nomès que jo per sobre hi vaig posar sucre i el vaig cremar.

Ingredients:

2 rovells d'ou
80 g de sucre
1 cullerada gran de Maizena
mig litre de llet
pell de llimona 


S'aromatitza la llet amb un bon tros de pela de llimona tot escalfant-la en un pot, sense que arribi a bullir. Es deixa una estona per tal que n'agafi el sabor. A part es barregen bé els rovells amb el sucre amb un batedor de mà. S'hi afegeix la Maizena i una mica de la llet que havíem reservat, que quedi tot ben unit. S'hi acaba de posar la resta de la llet. Es posa al foc baix i es va remenant perquè no s'enganxi. Quan arrenca el bull es treu del foc i s'hi dóna una última remenada. S'aboca la crema a les cassoletes. Quan la crema s'ha refredat del tot,  s'hi posa sucre per sobre i es crema amb un cremador. Jo vaig fer servir el meu electric que va de maravella. 
He de dir que la combinació de neules i crema , casent d'alló més bè.¡¡¡¡¡
BON PROFIT ¡¡¡¡¡


12 comentaris:

  1. Me encanta el color y la textura, qué rica. Y no te preocupes que yo también la hice por primera vez hace poco y también soy catalana ajajaja. besitos guapa y feliz día....

    ResponElimina
  2. jo tambe confeso que aixis de naturals tampoc n'he fet mai, n'he fet de paquet , pero esclar no tenen res a veure. roser

    ResponElimina
  3. Les poques que he fet han sigut naturals, la de pols no m´agraden, te un color perfecta, m´agrada com t´ha quedat!!!ptons

    ResponElimina
  4. Apa, i mira que és fàcil! Je je je... A partir d'ara segur que en faràs molt sovint ;)

    ResponElimina
  5. Quima sembla que en facis cada dia. T'ha quedat magnífica!

    ResponElimina
  6. Hola Quima
    Jo tmb n´havia fet una vegada només, pero amb això de la recepta dl 15 m´hi aficionat i ara en faig sovint i en diferents versions i tot!
    Petons

    ResponElimina
  7. Ei, t'has estrenat amb la crema amb matrícula d'honor!!! Saps que m'agrada molt així posada en un plat i amb les neules al damunt?M'apunto la idea!

    ResponElimina
  8. Mai és tard...i tot arriba! La crema catalana ve de gust tot l´any.

    ResponElimina
  9. Un cop la fas cassolana, maí més la faràs de polvos. Sencilla y deliciosa. Bonica presentació. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  10. Doncs jo crec que tampoc he fet mai crema catalana i això que m'agrada molt... caldrà provar!

    ResponElimina
  11. Doncs t' ha quedat molt bé,i tan torradeta per damunt... A mi m' agrada molt la crema catalana.

    ResponElimina