Primer uns galets de Nadal . El meu fill m'el va portar d'Italia I la veritat es que s'han trencat una miqueta, suposo que degut al viatge, però eren igual de bons.
INGREDIENTS:
3 OSSOS DE TOCINO
1 OS DE VADELLA
1 TROS D'ORELLA DE PORC
1 OS DE PERNIL SALAT
1 TROS DE GALLINA
2 PORROS
2 PATATES
4 PASTENAGUES
1 BRANCA D'API
1 MENAT DE BLEDES
CARN PICADA
Posem en una olla grossa tota la carn; l'omplim d'aigua i la posem al foc a bullir, vigilem de que no quedi sense aigua, si es necessari n'hi anem afegim. Al cap d'una hora , hora i mitja de bullir hi afegim les verdures i les pilotes que previament haurem fet amb la carn picada i ho deixem bullir una altre hora més.
Per fer la pilota agafem la carns picada i afegim un olla; molla de pa , all i julibert ben picats; ho salpebrem i tot ben barrejat.
Preparem el galets i els omplim una mica amb la barreja que hem fet amb la carn picada.
Agafem caldo, el posem en una olla i quan bulli hi afegim els galets. Quan estan cuits ja estan llestos per servir.
Despres he fet canelons de peix, la recepta la vaig posar l'any passat i la veritat es que no hi he fet fotos noves. La recepta la trobareu aqui
DE SEGON: POLLASTRE AMB GAMBES
INGREDIEENTS:
1 pollastre gros (millor si es de pagés)
3 gambers per persona
4 cebes mitjanes
oli, sal , pebre , 2 cullarades de tomate I una mica de brou.
Agafem el pollastre trossejat, el salpebre i l'enfarinem lleuguerament; i el posem en una paella amb oli a rossejaer. Quan estigui ben rossejat hi posem les cebes pelades i enteres i hi posem una mica de brou i el deixem que vagi fen. Vigilem de qu eno es cremi i li anem donant-li voltes, si s'escau hi afegim més brou. Es millor afegir-lo poc a poc que no tot d'un sol cop. Quan veiem que el posllastre ja està ben rostit, hi posem ledues cullarades de suc de tomate natural i el deixem que s'acvabi de coure:
Mentrestan en una paella hi posem les gambes i les fregim una miqueta, les afegim al pollastre i les deixem uan estona que facin la xup xup amb el pollastre. Ho rectifiquem de sal i ja el teni llest per menjar.
El podem preparar amb antelació i al moment de servir-lo l'escalfem i ja el tenim a punt. Encara millor si es d'un dia per la'altre.
Es un menú sencill, per`o per això menys bó.
Espero que us agradi i ara us deixo uns regals que hem ca cagar el tió, com veureu tots estan relacionats amb la cuina.
Hola Quima, quin rostit!!! Imagino l'oloreta.
ResponEliminaJo també he fet canelons de peix però tampoc he fet foto perquè ja n'havia penjat al tres vegades.
Espero que passis unes bones festes!
Pero que rico todo,Feliz Navidad
ResponEliminaHola Quima! Quin àpat de Nadal més bó i complet!
ResponEliminaJe, je, a mi també el tió m'ha quedat la mànega pastissera de Lekue. A veure quines exquissiteses fem a partir d'ara.
Carai, jo sóc de Vidreres. Per qui la xarxa corren un munt de blog de Banyoles, sembla que hi ha bona cuina per alló.
Una abraçada!
Bon Nadal, Quima! Un dia provaré això del pollastre amb gambes... jo sempre ho feia amb escamarlans. Petonet
ResponEliminaUn menu tradicional navideño espectacular,la sopa con galets nunca falta en casa.
ResponEliminaUn saludo y feliz Año Nuevo
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
el dinar de Nadal de tooota la vida. Exquisit
ResponEliminaHola Quima, aquest menú és molt apetitós!, aquest pollastre amb gambes té un aspecte inmillorable. Segur van gaudir a casa teva!. Efectivament, la mousse de formatge és la teva amb el coulís de maduixes que tens tan ben presentada. Quan vull fer una recepta normalment poso GOOGLE-IMÁGENES i vaig mirant quina m'agrada més; clico i em surt el bloc i l'explicació. De bon començament em vaig fixar en la teva!,i la sorpresa va ser veure que era teva!DEFINITIU, faria aquella. Una abraçada i FELIÇ 2012!!!
ResponEliminaQuima mol i mol be,quin rostit tan bo i les fotos un 10 te felicito
ResponEliminaQue passis unes bones festes.
Una abraçada !!!!
Ramon
Molt bon dinar, els galets tinc ganes de tastar-los.
ResponEliminaUn abraç