Jo sempre que faig una recepta per primera vegada, en faig la meitat del que posa; així si la cosa no surt bé no s'ha de llençar tanta quantitat. Ara la mida que hem va sortir en varem esmorzar quatre. La mida ideal.
INGREDIENTS:
250 gr. de farina
5 gr. de sal
140 ml. d'aigua
10 grs. de llevadura fresca (levital)
15 grs. d'oli d'oliva
pinyons i sucre
Posem la farina, la sal, l'oli i el llevat desfet en l'amasadora , a poc a poc i hi anem afegin l'aigua a mesura que la farina l'hagi absorbit. Jo un cop la tinc amasada, la poso sobre el marbre de la cuina i l'acabo d'amassar a má uns 10 minuts més.
Quan està ben amasada fem una bola i la posem dintre un bol tapada amb un drap , jo en el meu cas la vaig deixar tota la nit dintre el forn de la cuina ............ sino fins que veieu que hagi doblat el volum.
A l'endemà al matí escalfem el forn a 200 º.
Agafem la massa i amb un rodet l'estenem i li donem la forma de coca o la que vulguem. la pintem amb oli d'oliva i posem el pinyons per sobre i sucre
La posem al forn i amb 10 -12 minuts ni ha prou o fins que veieu que esta rosseta.
La traiem del forn i la ruixem amb anís per sobre ..............jo només ho vaig fer un cop o prou. I es bonissima, acompanyada d'un trosset de xocolata tan per esmorzar com per berenar.
A vegades algú m'ha preguntat si es pot fer sense amassadora, es el mateix només que ho heu de fer a ma. He posar una foto perque veieu que la meva es molt sencilla , per això a mi m'agrada sempre amasar-ho una estona a ma, ja que la que jo faig servir té molt poca potiencia i hem sembla que no ho ha amassat prou bé.
Això ja es al gust de casasqú.
Espero que us agradi i BON PROFIT !!!
Aquesta és la coca de sempre...Boníssima a totes hores,oi?
ResponEliminaQuina pinta te aquesta coca!!!!!!
ResponEliminaSegur que la faré.
Ara jo no tinc amassadora.
Molt bona
Ummmmmmmmmmm que rica ,,,ahora pillaria un trocico y pa dentro ,,,,besicos ...
ResponEliminaummmm, quina coca!!!!!!,de ben segur que m'agradará
ResponEliminaEm sembla que ha de ser boníssima, me l'apunto per provar a casa!
ResponEliminaMuchas gracias por visitarme y conocer mi blog, a mi el tuyo me ha encantado.La rosa y el plato de roscos ya me presagiaba buenas sensaciones y esta coca de forner me ha encantado, ademas no podia faltar el detalle del chocolate.
ResponEliminaMe quedo como seguidor y espero volvamos a vernos.
Besos
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
És del Xavier Barriga em sembla recordar, no? És una delícia aquesta coca, a casa l'hem provada!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quin munt de bones receptes que tens!! aquesta coca ha de ser deliciosa amb aquests pinyons per sobre ben cruixents...petonets
ResponEliminaTiene que estar deliciosa......... Las fotos te han quedado de maravilla........ :D
ResponEliminaBesos desde
http://angiazucarycanela.blogspot.com
T'ha quedat una coca perfecta, ideal per esmorzar amb el cafè amb llet i una rajola de xocolata ;)
ResponEliminaLes masses que han de llevar i s'han de d'amassar em fan molt respecte!
De las cocas más ricas que hay, y es que lo que lleva piñones me chifla. Te ha quedado estupenda, con una miga que dan ganas de pellizcarla.
ResponEliminaBesos
Qué buena, me encanta con piñones. besitos guapa...
ResponEliminaUna coca boníssima, Quima. Per a mi, una de les preferides. Les fotos delaten l'olor i tot! Que esponjosa...mmmm. Petons
ResponEliminaLa vull tornar a fer, ens va agradar molt, probaré la teva recepta!!! pintassa!! petons
ResponEliminaAquesta coca s'ha de provar de fer i de menjar.
ResponEliminaUna coca molt bona, tot i que jo no sigui de dolços. Amb el teu permis, ara et segueixo.
ResponEliminaMuxuak
Me llevo un trocito. Un beso.
ResponEliminaEt felicito Quima!! quina coca més impressionant t´ha sortit.. la coca de Xavier Barriga es perfecta.. a casa ens agrada tant que tot sovint l´he de fer.. Bon diumenge..Petons,
ResponEliminaBuenísima coca, es de las que más me gustan.
ResponEliminaBesotes
Anava buscant recepta de la coca de forner i t'he trobat a tu :-)
ResponEliminaAmb el teu permis, em quedo per aqui, que he vist que tens plats molt bons.