En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 11 de desembre del 2011

COCA DE FORNER AMB PINYONS

Avui us presento una coca que dede que la vaig veure al blog de la JOAQUIMA vaig dir que la tenia que fer si o sí. Es veia tan bona i la veritat es que a casa va ser vista y no vista . La vaig fer per esmorzar en 10 minuts va estar cuita i llesta.

Jo sempre que faig una recepta per primera vegada, en faig la meitat del que posa; així si la cosa no surt bé no s'ha de llençar tanta quantitat. Ara la mida que hem va sortir en varem esmorzar quatre. La mida ideal.
INGREDIENTS:
250 gr. de farina 
5 gr. de sal
140 ml. d'aigua
10 grs. de llevadura fresca (levital)
15 grs. d'oli d'oliva
pinyons i sucre 

Posem la farina, la sal, l'oli i el llevat desfet en l'amasadora , a poc a poc i hi anem afegin l'aigua a mesura que la farina l'hagi absorbit.  Jo un cop la tinc amasada, la poso sobre el marbre de la cuina i l'acabo d'amassar a má uns 10 minuts més. 
Quan està ben amasada fem una bola i la posem dintre un bol tapada amb un drap , jo en el meu cas la vaig deixar tota la nit dintre el forn de la cuina ............ sino fins que veieu que hagi doblat el volum. 
A l'endemà al matí escalfem el forn a 200 º. 
Agafem la massa i amb un rodet l'estenem i li donem la forma de coca o la que vulguem. la pintem amb oli d'oliva i posem el pinyons per sobre i sucre
La posem al forn i amb 10 -12 minuts ni ha prou o fins que veieu que esta rosseta. 
La traiem del forn i la ruixem amb anís per sobre ..............jo només ho vaig fer un cop o prou. I es bonissima, acompanyada d'un trosset de xocolata tan per esmorzar com per berenar.

A vegades algú m'ha preguntat si es pot fer sense amassadora, es el mateix només que ho heu de fer a ma. He posar una foto perque veieu que la meva es molt sencilla , per això a mi m'agrada sempre amasar-ho una estona a ma, ja que la que jo faig servir té molt poca potiencia i hem sembla que no ho ha amassat prou bé.
Això ja es al gust de casasqú.
Espero que us agradi i BON PROFIT !!!

20 comentaris:

  1. Aquesta és la coca de sempre...Boníssima a totes hores,oi?

    ResponElimina
  2. Quina pinta te aquesta coca!!!!!!
    Segur que la faré.
    Ara jo no tinc amassadora.
    Molt bona

    ResponElimina
  3. Ummmmmmmmmmm que rica ,,,ahora pillaria un trocico y pa dentro ,,,,besicos ...

    ResponElimina
  4. ummmm, quina coca!!!!!!,de ben segur que m'agradará

    ResponElimina
  5. Em sembla que ha de ser boníssima, me l'apunto per provar a casa!

    ResponElimina
  6. Muchas gracias por visitarme y conocer mi blog, a mi el tuyo me ha encantado.La rosa y el plato de roscos ya me presagiaba buenas sensaciones y esta coca de forner me ha encantado, ademas no podia faltar el detalle del chocolate.
    Me quedo como seguidor y espero volvamos a vernos.
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina
  7. És del Xavier Barriga em sembla recordar, no? És una delícia aquesta coca, a casa l'hem provada!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Quin munt de bones receptes que tens!! aquesta coca ha de ser deliciosa amb aquests pinyons per sobre ben cruixents...petonets

    ResponElimina
  9. Tiene que estar deliciosa......... Las fotos te han quedado de maravilla........ :D

    Besos desde
    http://angiazucarycanela.blogspot.com

    ResponElimina
  10. T'ha quedat una coca perfecta, ideal per esmorzar amb el cafè amb llet i una rajola de xocolata ;)
    Les masses que han de llevar i s'han de d'amassar em fan molt respecte!

    ResponElimina
  11. De las cocas más ricas que hay, y es que lo que lleva piñones me chifla. Te ha quedado estupenda, con una miga que dan ganas de pellizcarla.
    Besos

    ResponElimina
  12. Qué buena, me encanta con piñones. besitos guapa...

    ResponElimina
  13. Una coca boníssima, Quima. Per a mi, una de les preferides. Les fotos delaten l'olor i tot! Que esponjosa...mmmm. Petons

    ResponElimina
  14. La vull tornar a fer, ens va agradar molt, probaré la teva recepta!!! pintassa!! petons

    ResponElimina
  15. Aquesta coca s'ha de provar de fer i de menjar.

    ResponElimina
  16. Una coca molt bona, tot i que jo no sigui de dolços. Amb el teu permis, ara et segueixo.
    Muxuak

    ResponElimina
  17. Et felicito Quima!! quina coca més impressionant t´ha sortit.. la coca de Xavier Barriga es perfecta.. a casa ens agrada tant que tot sovint l´he de fer.. Bon diumenge..Petons,

    ResponElimina
  18. Buenísima coca, es de las que más me gustan.
    Besotes

    ResponElimina
  19. Anava buscant recepta de la coca de forner i t'he trobat a tu :-)

    Amb el teu permis, em quedo per aqui, que he vist que tens plats molt bons.

    ResponElimina