INGREDIENTS:
1ª MASSA
100 grs. de farina
25 grs. de llevat fresc (levital)
55 gr. d'aigua
2ª MASSA
400 gr. de farina de força
100 gr. de sucre
50 gr. de mantega o greix de porc
2 ous
ratlladura de 1 llimona
1 gr. de sal
4 grs. d'oli d'oliva
una mica d'aigua.
- Per fer la primera massa, posem la farina sobre el marbre o dintre un bol hi posem el llevat i el desfem amb els dit.
- S'hi afegeix l'aigua i s'amassa bé. Li donem forma de barra de pa, i amb un ganivet s'hi fan uns talls.
- ho posem a sobre un plat lleuguerament enfarinat.
- Ho posem al forn a 30 º amb un cassó d'aigua bullint a sota.
- Es deixa llevar uns 15 minuts fins que dobli el seu volum.
- Es posa la farina en forma de volcà i als mitg si posen tots els ingredients menys l'oli. I es barregen amb els dits.
- S'hi posa la massa llevada que teniem al forn i es desfà amb la mà. Es continua barregan i es va agafan la farina dels costats. Haurem de treballar un 12 minuts fins que ens quedi ben fina.
- Desprès s'hi afegeix l'oli i s'acaba d'amassar. Li donem una forma rodona i la deixem que reposi uns 10 minuts.
- Es fan trosses, aixó dependrà de lo grans que volguem les ensaimades.
- Amb un corrò estirem els trossos .
- Sobre cada tros estirat hi posem una mica de mantega i es cargola la pasta.
- La deixem reposar una estona i l'anem estirant fent-la rodolar per sobre el marbre. Ens ha de quedar com una corda
- Agafem un extrem de la massa i la cargolem donat-li forma rodona. Anem posan les ensaimades sobre una safata del forn que previament hi haurem posat un lamina de paper o un silpar.
- Es pinten amb ou batut.
- Hem de deixar llevar la massa, hi ha dues formes de fer-ho . Jo com que era el vespre i no tenia temps de esperar-me les vaig deixà tota la nit dins el forn fred.
- O bé ho podeu fer de la mateixa forma que hem fet llevat la primera massa o sigui dintre el forn a 30º , però en aquest cas li haurem de deixar una hora.
Escalfem el forn a 160 º dalt i bais i aire calent, i quan estigui calent hi posem la safata i la deixem uns 15 minuts,. Al cap de 10 minuts li donem la volta a la safata perque ens quedin totes ben rossetes.
Quan estan ben rossetes les treim del forn i hi posem sucre fin per sobre .
Ja teniu l'esmorzar llest !!!!
M´enporto la recepta!!! fa temps que les vull fer!!! que maques t´han quedat!!! i segur que boníssimes:)) Petons
ResponElimina¡Qué bonitas! Seguro que tienen que estar riquísimas....... :)
ResponEliminaBesos desde
http://angiazucarycanela.blogspot.com
Yo también he publicado hoy ensaimadas de Mallorca,..yo también ha sido la primera vez pero seguro que repito.
ResponEliminaBesos
M¨has deixat sense paraules i amb ganes de mossegar la pantallar...T´han quedat precioses. Vull més receptes del curs.
ResponEliminaohhhhhhhhhh, que boniques y bones es veuen aquestes ensaimades
ResponEliminaSi son laboriosas, pero a la vista de como te quedaron merició la pena. Es una masa que me encanta, aunque yo soy perezosa para éstas cosas.
ResponEliminaBesos y buen fin de semana
Wowwww todavía no me he puesto con las ensaimadas pero viendo las tuyas da ganas de ponerse, te han quedado realmente espectaculares y perfectas. Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminaUau, Quima! T'has atrevit i t'han sortit unes ensaimades espectaculars! Jo no vaig tenir tant d'èxit... em van quedar massa cuites i no van inflar-se gaire... a veure si ho provo amb la teva recepta! Felicitats pels dolços, semblen deliciosos. Petons
ResponEliminaJa fa temps que la meva filla me'n demana, a veure si m' animo i li'n faig. A tu t' han quedat perfectes!.
ResponEliminaPerò que maques que t'han quedat, provaré la teva recepta, m'encanten les ensaimades!
ResponEliminaFer ensaïmandes a casa és mooooooooolt complicat i a tu t'han quedat perfectes. Felicitats!
ResponEliminaQue bonmiques t'han quedat i no cal dir què bones!!! és una de les meves pastes preferides, i no n'he fet mai... hauré de provar!
ResponEliminaSort del principiant? t'han quedat professionals!
ResponEliminaEl mestre pot estar ben conten Quima!!!! has fet unes ensaimades molt professionals, que bones, ara per berenar ideals.... Petons,
ResponEliminaTe han quedado unas ensaimadas de autentica pastelería.
ResponEliminaSaludos
Ei , ahir al vespre vaig preparar aquestes ensaimades i avui ens les hem cruspit: han quedat boníssimes! Gràciesper la recepta!
ResponElimina