INGREDIENTS: (per a 4 persones)
8 carxofes grans
pinyons
1 fulla de llor
1 llimona
sal
PER A LA BRANDADA:
300 GRS. de bacalla desalat ( jo l'he agafat esmicolat)
1 dl d'oli d'oliva
125 ml. de llet
2 grans d'all
nou moscada.
- Primer netegem les carxofes de totes les fulles més dures i les tallem de la part de dalt. Jo hi he tret la pelusa aquella que tenen a la part de dintre. Les posem en una olla amb aigua i sal i el suc de la llimona, les deixem bullir 25 minuts.
- Les escorrem i les reservem.
- Anem a coure el bacallà. Posem 1/ litro d'aigua en un cassó, hi posem la fulla de llor i deixem bullir 5 minuts. Apaguem el foc, la tapem i la guardem.
- Treiem la fulla de llor i posem el bacallà al cassó, el posem al foc i quan comenci a bullir, tapem el cassó i el traiem del foc. El deixem reposar 6 minuts.
- Escorrer el bacallà i mirar de que no tingui cap espina.
- Pelem els grans d'all i els posem en un cassó amb l'oli. Ho posem al foc i els deixem coure durant tres minuts i els traiem.
- Posem el bacallà en el pot del minipimer i el triturem mentre hi anem afegin l'oli i la llet, fins que ens quedi tot ben barrejat i fi.
- Ho recitiquem de sal, hi posem una mica de pebre i nou moscada.
- Agafem les carxofes i les omplim amb la branda i les posem al forn a gratinar .
- Fregim el pinyons amb una mica d'oli d'oliva
Ho emplatem, hi posem els pinyons per sobre i ho podem acompnyar d'una amanida.
Quima, Quimeta...la brandada m´encanta, però molt i molt...És per a mi una recepta perfecta. I aquest toc final amn pinyons...buf!
ResponEliminaOh!!!fan una pinta molt bona aquestes carxofes!!!La combinación amb la brandada deu quedar boníssima!!!Petons, i encantades de connéixer el teu blog!!!
ResponEliminaMAre meva, m'uneixes dues coses que em xiflen... i a sobre tenen aquesta pintorra!! Puc venir a dinar?!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Hola Quima, no conexía el teu blog i gràcies a la Recepta del 15 i a les carxofes, açí estic descobrint el teu mon culinari. Les teves carxofes amb brandada m'han cautivat, que bones!
ResponEliminaUn petonet
Una cremita de puerros como la entrada anterior y estas alcachofas, una comida perfecta¡ me encantan los dos platos. Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminaNo només m'ha entusiasmat la teva recepta, Quima! Sinó que, a més, la provaré! Amb brandada ha de ser un regal!!! Petons
ResponEliminaqué rico Quima, nos hemos decidido a hacer algo igual pero presentado de manera distinta, Te quedó delicioso
ResponEliminaBesos
Ai Quima acabo de dinar, i seuria altra vegada a taula si m'hi posenssin aquestes carxofes!!! Que bones!!! les penso fer ben aviat!
ResponEliminapetonets
Hola Quima, muchas gracias por tu comentario, así he conocido el tuyo y estas fabulosas alcachofas con brandada, qué cosa tan rica.
ResponEliminaAdemás, me han gustado muchas cosas más como la pasta que hiciste en navidad, deliciosa!
Lo único que he echado de menos ha sido un índice para ver todas las recetas que has hecho de un tirón, te lo dejo como propuesta =)
Besotes
Madre mia , ya loc reo que es una buena propuesta, pero no tengo ni idea de como ponerlo......habra que investigar ............
Eliminano puc deixar-te un comentari en un altre lloc, així que te'l deixo aquí: Aquestes carxofes amb brandada han d' estar molt bones. Les he farcit a vegades però mai amb brandada així que m' anoto la recpeta.
EliminaBuenas tardes Quima. Que receta mas sana, rica y original la que has preparado. Deliciosas alcachofas con brandada de bacalao. La presentación es muy buena.
ResponEliminaUn saludo Paco.
Que bé li va el peix a les carxofes.. m´agrada la proposta, segur que ho faré!! Petons,i bona tarda de diumenge.
ResponEliminaamb el que a mi m'agrada la brandada, i si a sobre va acompanyada de carxofes... quina passada!!! petonets
ResponEliminaDos ingredients de categoria, carxofa i bacallà!! i junts... què bo! petó
ResponEliminaOOOOH!, QUE FINES! una recepta molt ben elaborada Quima!.A reveure.
ResponEliminaHola Quima!! jo també t'he descobert avui! Quina sort tenim amb la recepta del 15...
ResponEliminaMolt bona pensada farcir les carxofes amb brandada, no les he probat mai amb aquest contrast o sigui que ja tinc recepta pendent.
Una abraçada.
http://ingredientsiparaules.wordpress.com/ (ho sento no puc comentar de cap altre manera)
Uf!! Quima, quina bona pinta que fan!!...las tindré que provar!!
ResponEliminaPetonets
La meva mare fa unes de molt semblats i son molt bones.
ResponEliminaUn petonet
Me encanta la mezcla de sabores entre las alcachofas y el bacalao.
ResponEliminaTendré que hacerlas un día de estos.
Besos
De totes les receptes de carxofa que he vist, aquesta m'ha robat el cor i el paladar. Quina combinació més bona, la penso fer seguríssim!
ResponEliminaAixò ha d'estar boníssim Quima!! Quina bona idea farcir les carxofes amb brandada, i a més amb aquests pinyonets per sobre... tenen una pinta irresistible!!
ResponEliminaMolts petons
Hmmmmmmnnn !!
ResponEliminaEm guardo aquesta recepta per fer-la el cap de setmana !!
Tenen una pinta deliciosa !!!!
Un petonet !!
Un plato 10...lo tiene todo...ingredientes, presentación.....felicidades!!!!
ResponEliminaUn beso y feliz semana
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
Una combinació espectacular, m'agrada molt la idea i mai l'he tastada, ara ja sé que em toca el proper cap de setmana.
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Una super proposta.
EliminaUn plat molt convinats els sabors.
De luxe.
Felicitats
UAU que idea tan buena!
ResponEliminaMe servirá y mucho.
Besotes
Que alcachofas mas ricas!!!!
ResponEliminaTienes un blog muy interesante, me quedo por aquí.
Besos
Clara
http://clara-cocinillas.blogspot.com/