En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 15 de gener de 2012

CARXOFES AMB BRANDADA DE BACALLA

 he de dir que quan vaig veure la proposta que ens fan els nostres amics de Els fogons de la bordeta, vaig pensar que aquest mes tampoc hi podria participar, ja que tot el meu receptari amb carxofes el limitava a guarnició. Però fullejant un exemplar de COCINA FACIL, vaig veure questes carxofes i ..........aquesta es la meva vaig pensar , i aqui hem teniu amb la meva recepta.
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
8 carxofes grans
pinyons
1 fulla de llor
1 llimona
sal
PER A LA BRANDADA:
300 GRS. de bacalla desalat ( jo l'he agafat esmicolat)
1 dl d'oli d'oliva
125 ml. de llet
2 grans d'all
nou moscada. 
  • Primer netegem les carxofes de totes les fulles més dures i les tallem de la part de dalt. Jo hi he tret la pelusa aquella que tenen a la part de dintre. Les posem en una olla amb aigua i sal i el suc de la llimona, les deixem bullir 25 minuts. 
  • Les escorrem i les reservem. 
  • Anem a coure el bacallà. Posem 1/ litro d'aigua en un cassó, hi posem la fulla de llor i deixem bullir 5 minuts. Apaguem el foc, la tapem i la guardem.
  • Treiem la fulla de llor i  posem el bacallà al cassó, el posem al foc i quan comenci a bullir, tapem el cassó i el traiem del foc. El deixem reposar 6 minuts. 
  • Escorrer el bacallà i mirar de que no tingui cap espina. 
  • Pelem els grans d'all i els posem en un cassó amb l'oli. Ho posem al foc i els deixem coure durant tres minuts i els traiem. 
  • Posem el bacallà en el pot del minipimer i el triturem mentre hi anem afegin l'oli i la llet, fins que ens quedi tot ben barrejat i fi. 
  • Ho recitiquem de sal, hi posem una mica de pebre i nou moscada. 
  • Agafem les carxofes i les omplim amb la branda i les posem al forn a gratinar . 
  • Fregim el pinyons amb una mica d'oli d'oliva
Ho emplatem, hi posem els pinyons per sobre i ho podem acompnyar d'una amanida. 
Aquesta es la meva aportació a la recepta del 15, que aquest més està dedicada a les carxofes.


28 comentaris:

  1. Quima, Quimeta...la brandada m´encanta, però molt i molt...És per a mi una recepta perfecta. I aquest toc final amn pinyons...buf!

    ResponElimina
  2. Oh!!!fan una pinta molt bona aquestes carxofes!!!La combinación amb la brandada deu quedar boníssima!!!Petons, i encantades de connéixer el teu blog!!!

    ResponElimina
  3. MAre meva, m'uneixes dues coses que em xiflen... i a sobre tenen aquesta pintorra!! Puc venir a dinar?!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Hola Quima, no conexía el teu blog i gràcies a la Recepta del 15 i a les carxofes, açí estic descobrint el teu mon culinari. Les teves carxofes amb brandada m'han cautivat, que bones!
    Un petonet

    ResponElimina
  5. Una cremita de puerros como la entrada anterior y estas alcachofas, una comida perfecta¡ me encantan los dos platos. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  6. No només m'ha entusiasmat la teva recepta, Quima! Sinó que, a més, la provaré! Amb brandada ha de ser un regal!!! Petons

    ResponElimina
  7. qué rico Quima, nos hemos decidido a hacer algo igual pero presentado de manera distinta, Te quedó delicioso
    Besos

    ResponElimina
  8. Ai Quima acabo de dinar, i seuria altra vegada a taula si m'hi posenssin aquestes carxofes!!! Que bones!!! les penso fer ben aviat!
    petonets

    ResponElimina
  9. Hola Quima, muchas gracias por tu comentario, así he conocido el tuyo y estas fabulosas alcachofas con brandada, qué cosa tan rica.
    Además, me han gustado muchas cosas más como la pasta que hiciste en navidad, deliciosa!
    Lo único que he echado de menos ha sido un índice para ver todas las recetas que has hecho de un tirón, te lo dejo como propuesta =)
    Besotes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Madre mia , ya loc reo que es una buena propuesta, pero no tengo ni idea de como ponerlo......habra que investigar ............

      Elimina
    2. no puc deixar-te un comentari en un altre lloc, així que te'l deixo aquí: Aquestes carxofes amb brandada han d' estar molt bones. Les he farcit a vegades però mai amb brandada així que m' anoto la recpeta.

      Elimina
  10. Buenas tardes Quima. Que receta mas sana, rica y original la que has preparado. Deliciosas alcachofas con brandada de bacalao. La presentación es muy buena.
    Un saludo Paco.

    ResponElimina
  11. Que bé li va el peix a les carxofes.. m´agrada la proposta, segur que ho faré!! Petons,i bona tarda de diumenge.

    ResponElimina
  12. amb el que a mi m'agrada la brandada, i si a sobre va acompanyada de carxofes... quina passada!!! petonets

    ResponElimina
  13. Dos ingredients de categoria, carxofa i bacallà!! i junts... què bo! petó

    ResponElimina
  14. OOOOH!, QUE FINES! una recepta molt ben elaborada Quima!.A reveure.

    ResponElimina
  15. Hola Quima!! jo també t'he descobert avui! Quina sort tenim amb la recepta del 15...
    Molt bona pensada farcir les carxofes amb brandada, no les he probat mai amb aquest contrast o sigui que ja tinc recepta pendent.
    Una abraçada.
    http://ingredientsiparaules.wordpress.com/ (ho sento no puc comentar de cap altre manera)

    ResponElimina
  16. Uf!! Quima, quina bona pinta que fan!!...las tindré que provar!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. La meva mare fa unes de molt semblats i son molt bones.

    Un petonet

    ResponElimina
  18. Me encanta la mezcla de sabores entre las alcachofas y el bacalao.
    Tendré que hacerlas un día de estos.
    Besos

    ResponElimina
  19. De totes les receptes de carxofa que he vist, aquesta m'ha robat el cor i el paladar. Quina combinació més bona, la penso fer seguríssim!

    ResponElimina
  20. Això ha d'estar boníssim Quima!! Quina bona idea farcir les carxofes amb brandada, i a més amb aquests pinyonets per sobre... tenen una pinta irresistible!!
    Molts petons

    ResponElimina
  21. Hmmmmmmnnn !!
    Em guardo aquesta recepta per fer-la el cap de setmana !!
    Tenen una pinta deliciosa !!!!

    Un petonet !!

    ResponElimina
  22. Un plato 10...lo tiene todo...ingredientes, presentación.....felicidades!!!!
    Un beso y feliz semana
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina
  23. Una combinació espectacular, m'agrada molt la idea i mai l'he tastada, ara ja sé que em toca el proper cap de setmana.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una super proposta.
      Un plat molt convinats els sabors.
      De luxe.
      Felicitats

      Elimina
  24. UAU que idea tan buena!
    Me servirá y mucho.
    Besotes

    ResponElimina
  25. Que alcachofas mas ricas!!!!
    Tienes un blog muy interesante, me quedo por aquí.
    Besos
    Clara
    http://clara-cocinillas.blogspot.com/

    ResponElimina