INGREDIENTS:
3 OUS grans
225 gr. de sucre
1 iogurt normal
125 ml. de suc de taronja
125 grs. de farina d'ametlla
100 grs. de farina per reposteria
1 pessic de sal
1 sobre de llevat royal
4 rodelles de taronja confitada
- Primer batrem molt bé els ous amb el sucre fins que ens quedin blanquinosos , després hi afegim el iogurt i el suc de taronja i seguim remenant. (ho podem fer a ma, amb un batedor de varilles, o si teniu la termomix) jo ho faig amb un batedor de varilles.
- Després tamizem la farina amb el royal i la sal i poc a poc ho afegim a la barreja. Quan ja tenim tota la farina incorporada i afegim la farina d'ametlla de mica en mica I ho continuem barrejan amb una espatula.
- Tallem a trossets bens petits la taronja i la afegim a la barreja. La barreja queda una mica liquida així que els trosset s'aniran al fons.
- Preescalfem el forn a 160 º. Mestres untem amb mantega un motlle I l'enfarinem . Jo l'he fet amb un de forat al mitg.
- Jo el vaig posar al forn dalt i baix i aire calent , aixó al gust de casasqú, a mi hem va millor i hem redueix força el temps d'estada al forn.
- Jo li vaig posar uns 25 minuts, i passat aquest temps vaig punxar-lo i li vaig deixar una estona més uns 10 minuts , fins que el pal de pinxo va sortir net. Al se una massa liquida costa una miqueta més de coure; sobretot la part del mitg.
- Un cop cuit el traiem i el deixem refredar sobre una reixeta.
- Llavors el bañem amb l'almivar de fer les taronges confitades I el decorem amb trosset de taronja, i jo hi vaig posar sucre fí per sobre.
INGREDIENTS:
Taronges
sucre
aigua
- Agafem les taronges i les tallem a rodelles, que no siguim molt fines; ja que al bullir es trencarien. jo en vaig fer servir dues .
- Posem aigua en una cassola i quan bulli hi posem les rodelles de taronja, les deixem bullir 5 minuts, les escorrem i repetim l'operació . Aixó ho fem per evitar que la part blanca de la taronja amargui.
- les escorrem amb compte de no trencar-les I les pesem.
- pesem el sucre i l'aigua, que ha de ser una part i mitja del pes de la taronja ..........o sigui que si les taronges pesen 500 grs. ..............agafarem 750 grs. de sucre i 750 grs. d'aigua.
- Ho posem tot en una cassola o olla i ho deixem bullir a foc mitja uns 45 minuts, aproximadament.
- Posem les taronges amb pots de vidre i ho omplim amb l'almibar que ens ha quedat. El que ens sobri el posem en un pot i el tenim per mullar coques i bescuits.
- Jo l'any passat crec que hem varen durar uns tres mesos a la nevera . Solas també son bonissimes i si les deixem asecar i les banyem amb xocolata ................. millor no probar-ho.
Me encanta. Todas las masas que llevan naranja me chiflan saben a gloria y huelen de maravilla cuando se estàn horneando
ResponEliminaBesos
Aquesta mena de cocs m'agraden moltíssim, sobretot pel gustet de taronja (pel meu gust molt millor que la llimona...). Té una presentació molt delicada. Una abraçada Quima!
ResponEliminaQuina coca més guapa, i amb aquestes taronges, ho provaré!
ResponEliminaQuima, que bona la coca de taronja.
ResponEliminaI quina flaire deixan a la cuina!!!!!
Una abraçada
quina pinta!!! la taronja confitada m'encanta.. peró no sabía com es feia... Gràcies per explicar-ho.
ResponElimina^.^
Mol i mol be Quima, quina bona pinta que te aqued brioix.
ResponEliminaFins aviat.
Ramon
Quima que bona aquesta coca de taronja!!!!!
ResponEliminaQuima, te ha quedado delicioso........Con las naranjas confitadas tiene que estar buenísimo.......... Besos :)
Eliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
M'has robat el cor, Quima! A mi el brioix m'encanta. Veig que el teu té alguna variació amb les mantegues i que porta taronja, que tu mateixa confites! Això sí que és delicatessen...! Petons
ResponEliminaN'he fet de semblant i amb el suc de taronja m'ha agradat molt! Trobo que el suc de taronja li dona, a banda del gustet, una humitat molt agradable.
ResponEliminaHa de ser una coca boníssima i ben carregada de vitamines! Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar ;)
ResponEliminaOhhh Quima quina bona pinta aquesta coca de taronja és veu deliciosa!!
ResponEliminaI am drooling over your site!
ResponEliminaUn brioix de nassos, fa una pinta boníssima!!! petons
ResponEliminaBuenas noches Quima. Un bizcocho con una pinta deliciosa, tiene que ser todo un lujo poder degustarlo. La naranja le tiene que dar un toque sensacional. La presentación y la fotografía te han quedado de lujo.
ResponEliminaUn saludo Paco