He de
dir que la recepta que us poso avui, aquest any encara no l'he feta, ja
que sempre els faig pel dijous Sant, però aprofitant que Memories d'una cuinera, aquest més està dedicat als bunyols , hi he volgut participar i amb el permis de la Judith, us poso la recepta que vaig publicar l'any passat. De fet son el bunyols que faig sempre, sòn els que hem va ensenyar la meva mare a fer i deu fer com uns 30 anys que fem sempre la mateixa recepta.
INGREDIENTS:
2 kilos de farina
75 grs. de matafaluga
150 grs. de llevat de forner
100 grs. de mantega
1 copeta d'anis o moscatell
2 tubs de vainilla
6 ous
400 grs. de sucre
2 sobres de royal
1 pela de llimona ratllada
750 ml. d'aigua
ELABORACIÓ:
Fem escalfar l'aigua, sense que bulli i l'aboquem en un bol gran o un cubell on ens hi capiga tota la farina
(jo ho faig amb una palangana de plastic grossa), hi desfem la
mantega, el llevat,la matafaluga, el sucre, el royal, la vainilla, la
pela de llimona, l'anis i per ùltim el rovells d'ou, i les clares a punt
de neu. Jo ho faig per aquest ordre i he de dir que ho faig de forma
tradicional amb les mans.
Quan
tenim tots aquest ingredients ben barrejats, hi hen d'anar afegin la
farina de mica en mica. Va molt bé si tens ajuda i algù et va tirant la
farina mentre tu vas amasant. Cada vegada ens costara més d'amassar, ens ha
de quedar una massa con de pa . Hen de tenir en compte que quam més
estona l'amasem, mes bé ens quedaran el bunyols.
La primera foto es tal i com queda la massa acabada d'amassar I la segona es un cop llevada.
Si
el lloc on l'hem amassat es prou gran la podem deixar aqui mateix perquè
ens llevi, . La
tapem amb un drap i la deixem llevar. Triga unes dos o tres hores, depen de l'escalfor que hi hagui a la cuina. Jo la vaig posar dintre el forn i va trigar unes tres hores.
Un
cop ens ha llevat posem al foc una cassola o fregidora fonda hi posem
oli i quen esta calent ja hi podem coure els bunyols. S'han de coure amb
molt d'oli, jo us dire que ho faig amb una cassola i hi poso uns dos
litres d'oli.
Anem agafan trossets de massa i els hi fem un forat al mig.
jo
en faig uns quants i els deixo sobre paper del forn abans de posar-los a
la cassola i així tornant a llevari els tapo amb un drap de cuina perque no esl hi toqui l'aire.Els tirem a la casola i s'han
d'enfonsar, però desseguida han de pujar a la superficie, el daurem pels
dos costats i ja els podem treure. Jo els vaig posant en una escorredor
de verdures i així no queden tan oliosos.
Els pasem per sucre i ja tenim els bunyols llestos per menjar
Els pasem per sucre i ja tenim els bunyols llestos per menjar
Molt bona recepta!!! i procedin de la teva mare i avia segur que es fantástica. Fan molt de goig. A gaudir.. Petons,
ResponEliminaQuima, t'han quedat molt, te'n agafaré uns quants.
ResponEliminales receptes de les avies i mares son les millors
ResponEliminaQuima, feia dies que no et visitava però ha valgut la pena. Les fotos d'aquests bunyols es mengen soles! petonet
ResponEliminaHola Quima que buñuelos más ricos............ Tienen una pinta que te dan ganas de probarlos........... Besos :)
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Els bunyols m'agraden molt, sempre el prepare amb carabassa, tindré que tastarlos aixi serán bonissims.
ResponEliminaUn abraç
Realment es veuen artesanals...tenen molt bona pinta...però quina feinada no el dia que els fas??? T'en duen sortir un munt!!!!
ResponEliminaSi abril porten molta feina; per això només en faig un dia a l'any ....... ara normalment en solo fer 4 kilos de farina .........i estic dues hores fregint-los .......ja us podeu inmaginar la quantitat que en surten ............pero llavor al congelador i al cap de dos mesos encara tens bunyols com acabats de fer
EliminaA casa sempre fem els de vent, són molt més fàcils ;)
ResponEliminaAquests t'han quedat sensacinoals, amb el foradet perfecte al mig :)
Qué ricos estos buñuelos, no los he probado. besitos
ResponEliminaMe encantan los buñuelos Quima y los tuyos tienen un aspecto delicioso. Me podría comer ahora mismo unos cuantos con un café.
ResponEliminaBesos
són perfectes Quima!!!!! espera que vinc a menjar-ne uns quants!!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaQuima, gràcies pel comentari! és que estic molt i molt enfadada, trista, i no em puc quedar de braços plegats. Gràcies, de veritat!
ResponEliminaEls bunyols, genials!!! A veure si aquest any en fem.
Petons bonica!
Quins bunyols tan bons, i quina rosa tan bonica!! Les receptes de tota la vida son sempre les millors, amb el teu permís m'apunto la teva :)
ResponEliminaPetons
ummmmmmmm, que pinta tienen,,,que ricos ,,,
ResponEliminaLes receptes de les avies son les millors.
ResponEliminaTenim que mentenir la tradicció.
Una pinta excepcional..
Petons
He llegit que els congeles, ben pensat!
ResponEliminaEls bunyols fan molt bona pinta, el treball queda justificadíssim.
Quina rosa més maca!
Petons i gràcies per participar.
Aquestes receptes són les millors!!! t'han quedat perfectes!! amb aquestes quantitats en deuen sortir un munt!!!ara que si es pot congelar i tens lloc, ha d'anar de fàbula!!!
ResponEliminaQuima, t'han quedat de cine es veuen deliciosos. Me apunto la recepta, tot i que aquesta setmana santa tinc molta feineta a casa.
ResponEliminaMuxus
Quima, quina pinta tenen aquests bunyols! Oh, i els rollets de pasta de full! Enhorabona per les receptes, et segueixo!
ResponEliminaAh, passa't pel meu blog quan tinguis un momentet, tinc una sorpresa per a tu en aquesta entrada: http://www.thepinkcakefactory.com/2012/04/galetes-happy-de-mantega-amb-nutella.html
Quima, avui he fet els bunyols i he de dir que han quedat boníssims. Ara només em queda perfeccionar la forma. A veure si algun dia em queden tan bonics com els teus.
ResponEliminaPetons