En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 30 de març de 2012

MOUSSE DE TARONJA AMB BASE DE XOCOLATA

 Una altre de les postres que vaig fer pel meu cumple, va ser aquesta mousse de taronja. La vaig fer guiant-me d'un pastis amb mousse de llimona que ja habia fet. La vaig adaptar una mica a les meves necessitats.
De base hi posem posar si tenim restes d'algun bescuit de xocolata o galetes triturades amb mantega i hi podem afegir una cullarada de cacao en pols. o bé una mica de xocolata de postres desfeta.
Jo vaig voler fer un experiment i hi vaig posar neules que tenia del nadal passat, amb una cullarada de xocolata en pols, ja eren bones, però les neules no tenen consistencia com la galetes . Tot i aixi va sortir bó.

INGREDIENTS:
PER LA MOUSSE:
EL suc d'una taronja grosseta
70 grs. de sucre
5 fulles de gelatina
1 port de nata per muntar de 200 ml. la meva ATO
4 Rodanxes de taronja confitada -la recepta AQUI (opcional)

PER LA BASE:
Trossos de bescuit de xocolata 
ó
5 galetes
25 grs. de mantega
1 cullarada de cacao en pols

  • Posarem la gelatina amb aigua perque s'hidrati. 
  • Posarem el suc de la taronja en un cassó , juntament amb el sucre hi ho posarem al foc. 
  • Quan arrenqui el bull ho treurem de foc i  hi posem la gelatina i remenemt fins que estigui ben desfeta. 
  • Ho deixem  refredar a temperatura ambient. 
  • Mentres tallem els trossets de taronja confitada ben petita i l'afegim al suc. 
  • Ara muntarem la nata, Quan la tinguem muntada hi afegim amb molt de compte el suc de taronja poc a poc i ho remenemt amb moviments envolvents amb molt de compte de que no s'abaixi. 
  • Quan ho timguen tot ben remenat anem a muntar els vassets.
En els fons hi posem la base escollida I a sobre hi repartim la mousse. Per sobre ho podem decorar amb una mica de pols de taronja , virutes de xocolata o un trosset de taronja confitada.
Els posem a la nevera i quan estigui ben fred ja ens els podem menjar.
Ho podem fer d'un dia per l'altre o si ho fem el mateix dia necessitem almenys un parell d'hores, encara que com que no s'ha de desentmotllar, i son vassets petits, queda cuallat rapidament.

dilluns, 26 de març de 2012

BUNYOLS DE QUARESMA

He de dir que la recepta que us poso avui, aquest any encara no l'he feta, ja que sempre els faig pel dijous Sant, però  aprofitant que Memories d'una cuinera, aquest més està dedicat als bunyols , hi he volgut participar i amb el permis de la Judith,  us poso la recepta que vaig publicar l'any passat. De fet son el bunyols que faig sempre, sòn els que hem va ensenyar la meva mare a fer i deu fer com uns 30 anys que fem sempre la mateixa recepta. 
INGREDIENTS:
 2 kilos de farina
75 grs. de matafaluga
150 grs. de llevat de forner
100 grs. de mantega
1 copeta d'anis o moscatell
2 tubs de vainilla
6 ous
400 grs. de sucre
2 sobres de royal
1 pela de llimona ratllada
750 ml. d'aigua

ELABORACIÓ:
Fem escalfar l'aigua, sense que bulli i l'aboquem en un bol gran o un cubell on ens hi capiga tota la farina
(jo ho faig amb una palangana de plastic grossa),  hi desfem la mantega, el llevat,la matafaluga, el sucre, el royal, la vainilla, la pela de llimona, l'anis i per ùltim el rovells d'ou, i les clares a punt de neu. Jo ho faig per aquest ordre i he de dir que ho faig de forma tradicional amb les mans.
Quan tenim tots aquest ingredients ben barrejats, hi hen d'anar afegin la farina de mica en mica. Va molt bé si tens ajuda i algù et va tirant la farina mentre tu vas amasant. Cada vegada ens costara més d'amassar, ens ha de quedar una massa con de pa . Hen de tenir en compte que quam més estona l'amasem, mes bé ens quedaran el bunyols.
La primera foto es tal i com queda la massa acabada d'amassar I la segona es un cop llevada.

Si el lloc on l'hem amassat es prou gran la podem deixar aqui mateix perquè ens llevi, . La tapem amb un drap i la deixem llevar. Triga unes dos o tres hores, depen de l'escalfor que hi hagui a la cuina. Jo la vaig posar dintre el forn i va trigar unes tres hores. 
Un cop ens ha llevat posem al foc una cassola o fregidora fonda hi posem oli i quen esta calent ja hi podem coure els bunyols. S'han de coure amb molt d'oli, jo us dire que ho faig amb una cassola i hi poso uns dos litres d'oli.
Anem agafan trossets de massa i els hi fem un forat al mig.
jo en faig uns quants i els deixo sobre paper del forn abans de posar-los a la cassola i així tornant a llevari els tapo amb un drap de cuina perque no esl hi toqui l'aire.Els tirem a la casola i s'han d'enfonsar, però desseguida han de pujar a la superficie, el daurem pels dos costats i ja els podem treure. Jo els vaig posant en una escorredor de verdures i així no queden tan oliosos.
Els pasem per sucre i ja tenim els bunyols llestos per menjar

divendres, 23 de març de 2012

TARTA DE PASTA DE FULL AMB CREMA I FRUITES

Bé ara comencerem amb les postres que vaig fer pel meu aniversari i així ja acabo, que aixó semblara un serial radiofonic.
A l'hora de fer el pastis vaig voler fer alguna cosa que agradés a tothom i no hem portés massa feina ni m'estresses, així que vaig optar per la pasta de full amb crema que aixó segur que a tots ens agrada. 
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta de full fresca de la cocinera ( que es rodona)
crema pastissera( la recepta aqui )
fruites variades , jo vaig fer servir maduixes, kiwis i una cirera verda
1 ou

  • Primer fem la crema pastissera , segons la recepta I millor si la tenim feta del dia abans; ja que com més freda sigui millor ens anirà.  ( jo le vaig fer el dia anterior al vespre i la vaig deixar a la nevera a dins la màniga pastissera fins el moment de fer-la servir)
  •  Després agafem la làmina de pasta de full i folrem amb ella un motllo rodo, d'aquest de tarta. Punxem la pasta de full amb una forquilla, la pintem, amb ou batut i hi posem a sobre un cercle de paper d'anar al forn i a sobre hi posem llegums, perquè no s'infli.
  • Quan veiem que el voltant ja està daurat traiem les llegums i li deixem una estoneta més perquè ens quedi ben daurada i  cuita del mig.
  • Quan tenim la pasta de full freda agafem la crema que tenim a la nevera I li posem per tota la tarta. Llavors hi posem la fruita que hagim escollit i li fem la decoració i forma que més ens agradi.  
 Con veieu unes postres ben bones i ben fàciles de fer.
Només té un inconvenient es que les espelmes que hem varen regalar no s'hi aguantaven, ja que tenien un pal llar com una piruleta; però això ho van solucionar clavant-les en uns vassets de mouse de taronja que vaig fer.

dijous, 22 de març de 2012

RODO DE POLLASTRE AMB BAICON I DÀTILS

Be seguirem per ordre i ara anirem pel segon plat. Ja que sempre que faig una celebració m'agrada preparar un bon aperitiu, però dels que s'han de cuinar plats i platets i desprès ja fer un plat principal directament.. 
Així que aquesta vegada no hem vaig complicar massa i vaig comprar aquest rodons de pollastre que ja venen preparar a les botigues la SIRENA, jo vaig agafar el cru, ja que m'agrada courel al meu aire. 
En vaig fer dos, però la veritat es que rendeixen molt .
INGREDIENTS:
1 rodo de pollastre farcit de LA SIRENA ( ni ha amb diferents farcits)
oli d'oliva
8 cebes petites
caldo i vi d'oporto. 
  • Primer posem l'oli en una paella I rossegem el rodó. Quan el tenim ben rosset hi afegim una mica de brou o aigua i el deixem que es vagi couent poc a poc. 
  • Pelem les cebes i les posem a la cassola enteras, perquè es vagin couent. Si veiem que es queda sensa sucu hi afegim més brou. Millor anar-jo afegim poco a poc el brou que no toc d'una vegada. 
  • Quan veiem que les seves ja son cuites, les retirem, així ens queden senceres, ja que el pollastre necessitara més cocció. 
  • quasi al final de la cocció hi vaig tirar una copa de vi oporto i vaig deixar que es reduís. 
  • El dexem que es refredi bé, millor fer-ho un dia per l'altre i així el podrem tallar perfectament. 
  • A l'endemà li taiem la malla que porta i el tallem a rodanxes de mig cm. més ó menys i els posem a la mateixa cassola que l'hem rostit.
  • Hi tornem a posar les seves i només en caldra escalfar-lo a l'hora de servir-lo.
No hi vaig fer res més que posar-hi una miqueta de la salsa per sobre, i vaig acompanyar el plat amb uns rovellons saltejats amb alll i julibert, per qui ho desitgés.
Es un tipus de carns que queda molt fineta i passa molt bé .
Ho podem fer amb un o dos dies d'antelació i encara es més gustós. Jo el vaig rostir el divendres al vespre, el disabte el vaig tallar i així el diumenge només vaig tenir que escalfar-ho.

dimarts, 20 de març de 2012

ROLLETS DE PASTA DE FULL AMB XAMPINYOS I OLIVES NEGRES

 Seguim amb el menú del meu aniversari .............................
Un altre dels aperitius que els hi vaig fer van ser aquest rotlles amb xampinyons i olives negres. Ho vaig veure al blog de la SONIA . L'EXQUISIT, que sino l'heu visitat us el recomano. Realment el nom li fa justicia, ja que fa unes coses bonissimes: 
Jo l'unic que hi vaig canviar es que ho vaig fer amb una làmina de pasta de full que tenia a la nevera y la veritat es que van ser tot un èxit. 
INGREDIENTS: 
1 làmina de pasta de full del lidl
50 grs. d'olives nedres sense pinyol
200 grs. de xampinyons picats 
( jo vaig fer servir 2 llaunes petites de xampinyons laminats, era el que tenia en aquell moment)
1 mica de tabasco
1 rovell d'ou 
especies (opcional) 
  • Trinxem els xampinyons i les olives ben petites, ho posem en un bol , hi afegim el tabasco i les espècies i ho barregem tot plegat.
  • Estirem la massa de pasta de full i hi aboquem la barreja per sobre i ho enrotllem  , mirant d'apretar  una mica perque ens quedi ben enrotllat.
  • Quan el vaig tenir enrotllat el vaig posar una mitja horeta al congelador i llavors el vaig tallar sense cap problema, ja que si ho feia a temperatura ambient es desmontaba al tallar-lo . Ho talem a rodellas de 1 cms: de gruix.
  • A mesura que anem tallant les posem en una plata del forn, que previament hi haurem posat un silpar o paper per anar al forn. 
  • Ho pintem amb amb el rovell d'ou i ja els podem enfornar, a 200 º i uns 20 minuts aprox: fins que estiguin ben dauradets. 
  • Els deixem refredar sobre una reixeta.
Jo els vaig fer a mig matí i alhora de servir-los a taula els aig posar dos minutos a dintre el forn apagat , però que estaba calent i així una mica tebis eren bonissims.
També vaig fer musclos amb verduretes per sobre, voulavents amb brandada de bacalla , tacos de salmó marinat i uns bastonets de pollastre am formatge, que vaig veure en el video del blog de la NEUS de COCINANDO CON NEUS, però amb les presses de servir-los ben calentons, vaig oblidar de fer les fotos.
bé així tindre l'excusa per tornar-ho a fer un altre dia.

diumenge, 18 de març de 2012

ROTLLOS DE PEBROT I FORMATGE

Divendres passat va ser el meu cumple i avui ho hem celebrat amb els mesu fills i la meva nora; així que en unes entrades us aniré posant algunes de les coses que he fet pel dinar d'avui.

El dia que vaig veure el video que THE MJ COOKING SOW, habia gravat a casa de la Neus del blog COCINANDO CON NEUS, vaig tenir desseguida clar que les propostes d'aperitius que ens habia proposat les faria segur. Així que que aprofitant que era el meu cumple, ja vaig decidir que ho faria d'aperitiu. 
Aquets rotllos de pebrot hi formatge son bonissims i a més fàcils de fer i com que s'han d'estar tota la nit a la nevera, al moment de menjarlos només els has d'enfornar i llestos. 

INGREDIENTS:
10 llesques de pa de motlle sense crosta
1 pebrot vermell escalibat
60 grs. de fotmatge chedar ratllat. 
30 grs. de formatge parmeà ratllat. 
1 cullarada sopera de mahonesa
1 cullaradeta de julivert
1 cullaradeta d'orenga
1 cullaradeta de romaní  ( aqui m'he equivocat tenia que ser farigola )
sal i pebre
pebre vermell
  • Agafem el pebrot escalibat ben net i el posem al got de la picadora, i afegim el formatge; la maionesa i les herbes, hi posem una mica de pebre i ho triturem tot plegat. 
  • Amb rodet de cuinat aplanem les llesques de pa i amb una cullera hi posem per sobre la barreja, sense que ens arribi als costats.
  • Els enrotllem i els tanquem amb un escuradents a cada costat. 
  • Amb un ganivet els partim per la meitat. 
  • El posem dintre un taper o amb una plata tapada amb paper fils I els deixem a la nevera  a reposar tota la nit. 
  • Escalfem el forn a 180 º els enpolsinem amb el pebre vermell i els enfornem durant 10 minuts. 
Ja els tenim llestos per menjar.
 He de dir que els hi han encantat ...............han volat  .........Be a la propera entrada us anire posant altres aperitius i les postres que he fet.

dimarts, 13 de març de 2012

SIGRONS SALTEJATS

 Mare meva ja ha passat una setmana desde l'ultima recepta . La veritat es que aquest dies no he fet res d'especial , però la recepta que us porto avui ja fa dies  que la tinc guardada esperant a trobar el moment de publicar-la. Es una recepta molt sencilla, d'aquelles que  en un tres i no res tenim un primer plat a punt.
INGREDIENTS:
Sigrons ( la quantitat segons els que siguem)
1 pebrot verd
1 ceba
pebrot vermell
dauets de beicon
  • Els sigrons els podem coure nosaltres o poden ser comprats ja cuits ( en el meu cas eren comprats cuits) Jo normalment n'agafo uns 200 grs. per persona aprox. 
  • primer tallem la ceba i el pebrots a trosset, no han de ser molt petits, i els saltegem en una paella amb oli d'oliva. 
  • Quan estigui pochat hi posem el beicon i ho deixem que s'acabi de rossejar. 
  • Un cop tinguem les verdures cuites I afegim els sigrons ja cuits i ho saltegem dos minuts tot plegat. 
  • Ho emplatem i ja tenim un primer plat bo, variat i rapidet de fer.
 Aquest plat potser es més adient per l'hivern, però de llegums n'hem de menjar tot l'any.
També podriem fer servir un pot de sigrons d'aquest que ja venen cuits, si son de bona qualitat sempre ens poden solucionar un imprevist.

diumenge, 4 de març de 2012

PASTISSET DE PASTA DE FULL AMB CREMA I MADUIXES

Ara ja les maduixes comencen a ser bones, no estan al punt optim, però quan les veus ja vene ganes de menjar-ne: Així que les postres que avui us porto havien de ser amb maduixes.
No han quedar com jo volia però bonissimes si que hi han quedat.
No m'han sortit com jo colia; pero han quedat igual de bons: Jo volia fer cistellets de pasta de full, però al pujar han quedat mes com uns pastisset, que no com cistellets. 
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta de full (la meva del lidl)
crema pastissera 
maduixes
  • He agafat un motlle,de silicona, de fer pastissets, d'aquest que n'hi van 6. Amb un aro més gran tallem rodones de pasta de full i les posem a dintre el motllo, com si el volguessim folrar. 
  • Pintem la pasa de full amb ou batut i l'he puntat amb una forquilla; encara que no m'ha servit de res. 
  • Escalfem el forn a 170 º dalt i baix i aire calent i hi posem la pasta de full, fins que estigui ben dauradeta: 
  • Mentre tenim   la pasta de full al forn fem la crema pastissera i la posem dins una mànega pastissera i la deixem a la nevera fins que s'hagi refredat; jo l'hi deixat unes 3 hores. 
ANEM A MUNTAR ELS PASTISSETS
Agafem la pasta de full, si cal enfonsem amb un ganivet la part central, a fi de que ens quedi com un voulavent i l'omplim de crema pastissera
A sobre hi posem trossets de maduixes , ho empolsinem amb una mica de sucre fi per sobre i ja tenim les postres fetes. 
Espero que us haguin agradat