En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 23 de gener del 2012

BACALLA AL FORN AMB PATATES

Ahir diumenge, només erem jo i el meu marit, així que vaig decidir fer un plat bó i al mateix temps ràpid, ja que així hem quedés temps per dedicar-me a la meva altre afició, com es el patchwork. Vaig triar peix; ja que es més ràpid e coure I si a sobre el ferm al form, amb aquelles bosses que hi ha, ja preparades  per fer-ho , encara més fàcil. De tant en tant necessito , com tots i totes, fer alguna coseta on no hi hagi de emplear molt de temps i així hem permeti disfrutar d'el matí del diumenge sense haber-lo de passar a la cuina, i ahir era el dia ideal.
També vaig fer unes postres, aixó que mai faltin.............. però això ja les posaré en una altre entrada.
Bé hem deixo de xerrameca i anem a la recepta:
INGREDIENTS:
4 TALLS DE BACALLA (al punt de sal de La Sirena)
1 BOSSA  de AL HORNO de Mercadona (especial per peix)
4 PATATES MITJANES
2 c/soperes de vi blanc
1 c/sopera d'oli d'oliva.
El vespre anterior posem el bacallà a descongelar a la nevera .
1 hora abans de dinar aproximadament:
 Pelem les patates i les tallem en quatre trossos cada una, les posem amb aigua i les deixem mentre preparen el peix
agafem la bossa, i seguim les instruccions que hi venen, jo vaig canviar les dues cullerades d'aigua per vi blanc, hi posem el bacalla , no hi vaig posar sal, ja que com era al punt de sal, ja es una mica salat.............. jo no el vaig posar a desalar, aixó a gust de cadasqú.
Agafem la barreja d'herbes, que ja va amb el preparat, les dues cullerades de vi blanc i l'oli i ho posem a dintre la bossa.
Escorrem bé les patates i tambe les hi posem.
Sacssegem una mica la bossa, perquè així ens quedi tot impregnat del preparat de herbes, oli i vi.
Tanquem la bossa i amb una punta de ganivet hi fem dos o tres foradets, perquè pugui sortir el vapor. La posem amb una plata i al forn que tindrem escalfat a 200 º dalt i baix solament, sense aire.
Amb una mitja hora n'hi prou, ja que el peix es a talls, si no el veiessim prou cuit, li deixem una estoneta més, aixó depen de cada forn.
El deixem 5 minuts , obrim la bossa amb unes tisores i ja el podem emplatar. Jo hi vaig posar unes herbes d'especies per sobre i a les patates hi vaig tirar una mica de sal gruxude.
Després ho vam rematar amb un Bescuit de Taronja i un dinar perfecte.

13 comentaris:

  1. Boníssima recepta de bacallà, Quima. Jo tinc tendència a combinar-lo sempre amb una salsa dolça, però reconec que amb patates, com dius tu, aconsegueixes un plat senzill de qualitat. Petonet!

    ResponElimina
  2. Así al horno se ve riquísimo. besitossss

    ResponElimina
  3. M'encanten les receptes al forn, com tu dius et permeten disfrutar del temps lliure molt millor. A més, és una manera de cuinar mol sana!

    ResponElimina
  4. Ràpid, net i molt apetitós !! Ho probaré !!
    Moltes gràcies !!

    ResponElimina
  5. no he fet servir mai aquestes bosses... ho probaré!! el bacallà m'encanta de totes maneres i aquest te molt bona pinta.
    bon profit!!!

    ResponElimina
  6. Me encanta entrar en tú blog y ver este fantastico plato con el bacalao....me encanta la manera con la que nos propones hacerlo.
    Un beso
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Ohhh! com m´agrada el bacallà i amb aquesta pinta ja el voldría jo per sopar!!!petons

    ResponElimina
  8. Jo també compro a la Sirena...trobo que té molt bona variació de producte i qualitat...En un plis plas un dinar de diumenge fantàstic. Ah! i vull veure el bescuit de taronja, ok?

    ResponElimina
  9. qué plato tan sencillo y tan rico Quima
    Besos

    ResponElimina
  10. saps que sóc capaç d'alimentar-me a base de bacallà??? m'agrada de totes maneres!!! petonets

    ResponElimina
  11. Que bo, Quima!!! Mai se m'havia passat pel cap fer el bacallà al forn, sempre ha sigut un plat que m'ha fet molt mandra pel tema de fregir el bacallà, això que és un peix boníssim! però veig que hi han un munt de possibilitats.

    ResponElimina
  12. Que bo!! Mai he fet servir les bosses per a forn, però ja veig que és una manera ràpida i molt bona de fer un dinar com aquest!! Fantàstic!! Petonets!!

    ResponElimina
  13. Buenos días Quima. Un plato de pescado muy sencillo pero muy rico el que has preparado, con esa guarnición de patatas.
    Un saludo Paco

    ResponElimina