En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dijous, 16 de maig de 2013

GALETES DE PANSES I RON

 Aquesta recepta està treta d'un mini llibre de receptes,  CON MUCHO GUSTO, es diu, que fa uns quants anys , trobava en els supers. Recordo que els tenien a prop de la caixa i mentre esperava per pagar la compra sempre els fullejaba i si veia alguna cosa interesant ...........cap al carro. Mireu si fa temps que encara hi el preu amb pessetes. El que he fet servir es diu LOS POSTRES DE LA ABUELA, i les receptes que hi ha son totes moltes basiques i tradicionals.
 INGREDIENTS:
100 grs. de panses de corinto
1 vas de ron i aigua
PER LES GALETES:
125 grs. de mantega
180 grs. de sucre
2 ous
3 cullarades de llet
350 grs. de farina
2 cullaradetes de royal
1 cullaradeta de vainilla
 una mica de canela i un pessic de sal.
  • Amb una espatula de fusta barregem en un bol, la mantega a punt de pomada i el sucre fins que ens quedi una crema homogenia. 
  • Hi afegim un ou i quan està ben integrat hi afegim l'altre.
  • Desprès hi afegim la farina, el royal,la llet; la sal la vainilla i la canyella i ho remenem bé fins que ens quedi una massa fina. 
  • Ho posem en un bol embilicat amb paper fils I la deixem a la nevera perque ens quedi dura . Jo li vaig deixar entre una hora i hora i mitja. 
  • Mentre la pasta reposar posem les panses en un cassó hi posem el ron i hi afegim una mica d'aigua per acabar de cobrirlas, ho posem al foc i les deixem coura 5 minuts. 
  • Quan tenim la massa freda la posem entre dos paper del forn i l'estirem amb un rodet. Ens ha de quedar un gruix de 5 mm. 
  • Anem tallant les galetes amb un tallador amb forma o bé amb un vas . Le sposem en una bandeja per anar al forn. 
  • Un cop totes tallades escorrem les panses I les posem a sobre les galetes. Jo com a casa meva als meus fills no els hi agrada res que porti panses en vaig fer la meitat amb pansen i l'altre meitat sense res, aixi que si les voleu totes amb pansen nhaureu de posar més quantitat. 
  • Les posem al forn a 180 º dalt i baic i aire calent i quan veiem que estan rosetes ja les podem treure. 
Les que no hi vaig posar panses un cop fredes les vaig decorar amb una mica de xocolata que previament havia desfet al micro.
Es guarden perfectament en una capse per galetes.


12 comentaris:

  1. unes galetes per mitja tarda, per menjar-les amb al café ,que no deixen indiferent a ningu!! petons

    ResponElimina
  2. oh, doncs per ser de súper són molt bones!! (és broma... he he he). De vegades, els llibres més interessants els trobem a llocs inesperats, oi? T'han quedat xulíssimes, aquestes galetes casolanes! petonets

    ResponElimina
  3. xulíssimes...me les apunto, que darrerament a casa estem molt, però molt "galeteros"

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. M'agraden Quima! a aquesta hora ara n'abusaria, jeje! semblen teules de sta. coloma.
    Gràcies!

    ResponElimina
  5. Panses amb rom combina super bé.
    I les de xocolata també han de ser ben bones.

    ResponElimina
  6. Uyyyy que bones pel cafetó!!! ja les veig!!! Ummm. petons

    ResponElimina
  7. Amb aquests ingredients superbones!!! a aquest hora venen molt de gust.. i tant!!! petons,

    ResponElimina
  8. Irresistible, con pasas o chocolate, da igual, me gustan las dos
    Besos

    ResponElimina
  9. Quima,T'han quedat unes galetes precioses i han de ser molt bones.

    ResponElimina
  10. Doncs aquestes galetes amb una mica "d'alegria" en forma de rom han d'estar boníssimes! Guarda bé el llibre que deu ser un petit tresor, sobretot si la cuinera es tan bona com tu! Una abraçada!

    ResponElimina
  11. Unes galetes molt maques i bones. Me quedo como seguidora y te invito a que visites mi blog.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. tremendas galletas te han salido
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina