En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 14 de maig de 2013

TARTALETAS AMB LEMON CURD I MADUIXES

Aquestes postres les vaig preparar diumenge al matí , son força ràpides preparar, sobretot si feu com jo i la pasta brisa es comprada. Si us agraden les postres no massa dolces us les recomano, ja que la crema amb punt d'acidez de la llimona passa d'allò més bé. A casa meva les postres amb llimona no triunfen massa; però tot i així no en va quedar cap ni una ............jejejejje
El Lemond curd , vaig treure la recepta del blog  DULCES BOCADOS , encara que la vaig modificar una mica, saben que pels de casa meva tenia que treura una mica de gust de llimona i endolcir-la una mica més.
INGREDIENTS:
1 paquet de pasta brisa (la meva del lild)
 2 llimones
150 ml d'aigua
2 ous
2 cullarades de maicena
4 cullarades de sucre
Maduixes i xocolata per fondre per decorar. 
  • Primer de tot fem la crema, ja en anira millor que sigui freda. 
  • Posem en un cassó la pell ratllada de les llimones  i el suc, hi afegim l'aigua, els ous, el sucre o la maicena I ho barregem bé. 
  • Ho posem a coure al bany maria i anem remenant fins que comenci a espesseir. Traiem el cassó del foc i guardem la crema o bé en el mateix cassó , i en aquest cas hi posarem un tros de paper film a tocar la crema perque no ens faci crosta o bé la posem e una màniga pastissera i la guardem a la nevera. (jo la poso a la màniga pastissera I axì ja la tinc a punt quan l0haig de fer servir)
  • Untem els motllos de tartaletes ( si entenim) o bé fem servir motlles de fer madalenes . 
  • Amb un aro tallem tantes rodones de pasta com motlles tinguem i amb compte la posem als motlles. 
  • Hi posem paper del forn a sobre i llegums seques perque ens facin pes I no pugi. 
  • Ho posem al forn 10 minuts a 180º , deprès hi traiem les llegums i el paper i ho deixem uns 10 minuts més al forn perque s'acabi de coure la pasta. 
  • Traiem les tartaletes dels motlles i le sdeixem sobre una reixete que es refredin. 
  • Si volem els podem pintar amb xocolata i així no ens quedaran tous al posar-hi la crema. jo els he pintat amb xocolata blanca. 
  • Amb la màniga pastissera hi posem la crema i una maduixa a sobre per decorar. 
  • Fonem la xocolata negra al micro i amb l'ajuda d'una boquilla ben fina hi fem fils de decoració per sobre. 


A mi m'ha sobrat lemond curd i amb maduixes he preparat aquests gotets ..........m'he oblidat de barrejar el culis amb els trossets de maduixes , però posat per sobre a l'hora de menjar-lo i  .......no se si eren més bones les tartaletes o els gotets ............

22 comentaris:

  1. unes postres molt refrescants i primaverals! molt bona pinta! petons!

    ResponElimina
  2. Encara no sé quin gust té el lemon curd... però mira que tempta quan feu aquestes delicioses receptes!! Les tartaletes hi deuen fer un punt cruixent que a mi m'encanta per combinar-les amb crema!! Molt bona recepta i boniques fotos, Quima!! Petons

    ResponElimina
  3. Ohh, qué bueno el lemond curd! lo hice hace poco y nos lo terminamos comiendo a cucharadas :D ideal sobre esas tartaletas y menuda coronación con esas fresas.

    Besos

    ResponElimina
  4. Té una pinta estupenda! a mi aquesta crema m'agrada molt, encara que als meus fills no massa. Gràcies, bonica!

    ResponElimina
  5. Hola Quima!!
    M'agrada molt aquesta recepta que portes, soc molt fan del lemon curd, la trobo una crema bonísima, y m'agrada molt com ho has presentat, ben bonic!!
    Petons

    ResponElimina
  6. Oh que bones Quima i els xampinyons també no tenen res a envejar-li a aquestes tartaletes, per mi es un dinar boníssim!

    ResponElimina
  7. Fan molt bona pinta Quima!! I amb el fil de xocolata pel damunt... delcioses!!! Al igual que els gotets del final! :P Una manera fantàstica per acabar un bon àpat!! ;)

    Molts petons!

    ResponElimina
  8. Ummmmmmmmmm ahora mismico me comeria un par....

    ResponElimina
  9. No sabria què provar primer, si les tartaletes o els vasets!!! Quina passada! Ja entren pels ulls!!!

    ResponElimina
  10. El lemon curd me encanta ese sabor ácido es riquísimo. Te han quedado unas tartaletas chulísimas.
    Saludos

    ResponElimina
  11. Deliciosas, es una mezcla estupenda, me encantan
    Besos

    ResponElimina
  12. Jo m´he d´estrenar amb el lemon curd...A mí també em passaria el mateix, amb la llimona he d´anar amb cura i endolcir-la una mica.. no.tothom està disposat a amargar-se, oi?

    ResponElimina
  13. nyam nyam!! com m'agrada el lemon curd!!!!! es fantàstic aquest postre de tartaletes individuals! de pastisseria! petons

    ResponElimina
  14. Quima, t'han quedat preciosos i tenen tota la pinta d'estar boníssims!
    Felicitats.

    ResponElimina
  15. Quima, que pinta tan buena!!!!!!, y yo perdiéndome este blog con cosas tan ricas.

    ResponElimina
  16. Aquesta crema és adictiva! deliciosa com ho has fet tu! petons

    ResponElimina
  17. M'encanta el lemon curd! Tot iq ue la meva recepta és ben diferent, no porta maizena...
    La combinació llimona i maduixes és sensacional!

    ResponElimina
  18. Quima tota una temptació aquestes tartaletes!!!!!! M'alegro que us hagi agradat el lemon curd.
    Moltes gràcies per enllaç :-))
    Petonets

    ResponElimina
  19. Buenas tardes Quima. Todo un lujo de postre estas tartaletas de lemon y fresas que has preparado. Te han quedado espectaculares, tanto presentadas en las tartaletas como en los vasitos. TODO UN POSTRE DE LUJO
    Un beso Paco.

    ResponElimina
  20. Quima el lemon curd me encanta ese sabor ácido es riquísimo y también lo he probado de naranja y me gusta mas.Te han quedado unas tartaletas divinas y golosamente irresistibles
    peto.

    ResponElimina
  21. Unes postres ben bones Quima!! I partint d'una recepta de la Carmen és aposta segura!! M'ha agradat molt la combinació del curd de llimona amb les maduixes, tota una temptació.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  22. Boníssimes aquestes postres! M’encanta el Lemon Curd i a l’estiu és molt refrescant.
    Una abraçada Quima

    ResponElimina