En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 30 de març del 2012

MOUSSE DE TARONJA AMB BASE DE XOCOLATA

 Una altre de les postres que vaig fer pel meu cumple, va ser aquesta mousse de taronja. La vaig fer guiant-me d'un pastis amb mousse de llimona que ja habia fet. La vaig adaptar una mica a les meves necessitats.
De base hi posem posar si tenim restes d'algun bescuit de xocolata o galetes triturades amb mantega i hi podem afegir una cullarada de cacao en pols. o bé una mica de xocolata de postres desfeta.
Jo vaig voler fer un experiment i hi vaig posar neules que tenia del nadal passat, amb una cullarada de xocolata en pols, ja eren bones, però les neules no tenen consistencia com la galetes . Tot i aixi va sortir bó.

INGREDIENTS:
PER LA MOUSSE:
EL suc d'una taronja grosseta
70 grs. de sucre
5 fulles de gelatina
1 port de nata per muntar de 200 ml. la meva ATO
4 Rodanxes de taronja confitada -la recepta AQUI (opcional)

PER LA BASE:
Trossos de bescuit de xocolata 
ó
5 galetes
25 grs. de mantega
1 cullarada de cacao en pols

  • Posarem la gelatina amb aigua perque s'hidrati. 
  • Posarem el suc de la taronja en un cassó , juntament amb el sucre hi ho posarem al foc. 
  • Quan arrenqui el bull ho treurem de foc i  hi posem la gelatina i remenemt fins que estigui ben desfeta. 
  • Ho deixem  refredar a temperatura ambient. 
  • Mentres tallem els trossets de taronja confitada ben petita i l'afegim al suc. 
  • Ara muntarem la nata, Quan la tinguem muntada hi afegim amb molt de compte el suc de taronja poc a poc i ho remenemt amb moviments envolvents amb molt de compte de que no s'abaixi. 
  • Quan ho timguen tot ben remenat anem a muntar els vassets.
En els fons hi posem la base escollida I a sobre hi repartim la mousse. Per sobre ho podem decorar amb una mica de pols de taronja , virutes de xocolata o un trosset de taronja confitada.
Els posem a la nevera i quan estigui ben fred ja ens els podem menjar.
Ho podem fer d'un dia per l'altre o si ho fem el mateix dia necessitem almenys un parell d'hores, encara que com que no s'ha de desentmotllar, i son vassets petits, queda cuallat rapidament.

12 comentaris:

  1. Te ha quedado un postre delicioso.........Se ve que tiene que estar riquísima....... Besos :)

    http://angiazucarycanela.blospot.com

    ResponElimina
  2. M'encanten les mousse refrescants de cítrics, la setmana passada en vaig fer una de mandarina que encara tinc pendent de posar al blog.
    Nohe provat mai de posar xocolata a la base, el proper cop ho provaré, que ha de quedar molt més bona ;)

    ResponElimina
  3. Mmmmm! quina bona pinta!!! a mí també m'agraden molt les mousse, i si ho combinem amb xocolata, ha de ser deliciosa!!!
    un petonet i bon cap de setmana ; )

    ResponElimina
  4. Molt i molt bona aquesta mousse! El dia del teu aniversari deuríeu sortir rodolant, quanta teca! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quima, felicitats t'ha quedat perfecta
    Molt i molt be.

    ResponElimina
  6. es bonita la presentación, es perfecta!!

    ResponElimina
  7. No sembla difícil, Quima! I el resultat segur que és espectacular. Presentada amb gotets m'ha agradat molt! Petons

    ResponElimina
  8. Com t'hi vas lluir, un postre sensacional!

    ResponElimina
  9. Has encertat amb la base de xocolata...lliga tant bé amb la taronja. De la recepta m´ha sorprès els 5 fulls de gelatina per 200 de nata i el suc d´una taronja???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina vaig fer servir una recepta d'un pastis de llimona; però la veritat es que una mica massa quallat pel meu gust, la propera vegada probare de fer-ho diferent. Amb la gelatina encara no m'hi entenc massa i no se mai si ni poso molta o poca, i si a sobre la recepta bé amb gelatina en pols, jo faig servir les làmines ....llavors si que l'hem liada

      Elimina
  10. Un postre edient per el temps que fa.
    Ja comensen a venir de gust les postres refrescant.
    La xocolata i la taronja lliguen molt bé.
    Petons

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats Quima, as fet una plata molt i molt ben feta de rebosteria.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina