INGREDIENTS:
165 GRS. D'AIGUA
53 GRS. DE MANTEGA
2 GRS.DE SAL
135 GRS. DE FARINA TAMISSADA
4 OUS /225 GRS. APROXIMADAMENT)
165 GRS. D'AIGUA
53 GRS. DE MANTEGA
2 GRS.DE SAL
135 GRS. DE FARINA TAMISSADA
4 OUS /225 GRS. APROXIMADAMENT)
- En un cassó que pugui anar al foc hi posem l'aigua, la sal i la mantega tallada a daus i es fa bullir.
- Quan bulli hi posem de cop la farina tamissada i ho remenem amb una espatula de fusta, fins que ens quedi una pasta homogènia, deixant-la coure uns minut o dos.
- La traiem del foc i la deixem refredar:
- Quan la massa s'ha atemperat una mica hi afegim els ous d'un en un. Ho remenem bé fins que ens quedi ben integrat .
- Despres hi afegim el segon i també fins que ens quedi ben integrat amb la massa.
- Hi continuem afegin els ous de un en un i al final si la massa fos molt liquida no li tirem tot. Per saber si ens en cal més agafem la massa amb l'espatula , la posem de cantó i ens ha de penjar com un triangle i caure poc a poc.
- Preparem una bandeja per anar al forn hi hi posem paper del forn .
- Amb la màniga pastisser ao amb un cullera fem boletes de pasta, no més grans que una nou i una mica separades entre elles, ja que al coure s'inflaran i s'enganxarien.
- Ho posem al forn que tindrem calen a 200 º. Pirme ho posem 15 minuts amb el forn a dal i a baix i el ventilador i passats 15 minuts ho baixem a 180º i les hi deixem 10 minuts més.
- Un cop acabada la cocció les deixem reposar dintre el forn amb la porta oberta
- Les deixem refredar I ja les podem omplir de nata, crema pastissera o trufa.
- Si ens en surten molta quantitat les podem congelar un cop fredes i sense el farcit.
la recepta de la trufa aqui
També vaig aprofitar per fer uns passtissets de pasta de full omplerts de crema pastissera i maduixes, que ho trobareu en una altre entrada del blog. Con que ja estem a la primaveras vaig pensar que habia de fer unes postres amb una mica de color com la primavera. I aqui teniu la bandeja que vaig portar al sopar ............. feia goig eh ????...............
Les fotos ja se que podien ser molt millor, però algunes ja habia marxat la llum del sol i a més les vaig fer depressa ja que no tenia més temps.
Cuanta variedad, me gustan todas......
ResponEliminaQuima, que delicia de bandeja quién pillara uno, aunque en realidad me gustaría probarlos todos jejeje........ Te han quedado fantásticos.........Besos :D
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Quima, t'han quedat molt ben fetes, aquestes lioneses! Ets una artista. I els pastissets de crema amb maduixa són exquisits! Potser diràs que les fotos no fan justícia a l'obra d'art? Petonet i bona setmana!
ResponEliminaQuina plata mes ben assortida! Els del sopar haurien de quedar ben parats amb aquestes postres! Els pastissets de crema i maduixa son fantàstics i molt vistosos.
ResponEliminaBona setmana
Quima me encantan las lionesas, te han quedado perfectas. besitos guapa
ResponEliminaLas lionesas son mi perdición y con nata, crema , chocolate....a cual mejor!!!!!
ResponEliminaTe han quedado que ni en las mejores pastelerias.....felicidades !!!!
Besos
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
Buenos días Quima. Con estas entradas que nos preparas, cualquiera empieza la operación bikini.
ResponEliminaUn lijo de repostería el que nos has preparado. Para empezar a comer y no parar.
Un saludo Paco
Moltes felicitats Quima, as fet una plata molt i molt ben feta de rebosteria.
ResponEliminaUna abraçada!!!
T'han quedat perfectes, les classes an fet el seu fruit.
ResponEliminacom m'agradaria poder.ne menjar unes quantes!! les de crema m'encanten. petonets
ResponEliminaOhh! quina varietat mes exquisita!!!! son perfectes!!! petons
ResponEliminaQuina hermosura de safata!!!
ResponEliminaDons per ser les primeres, t'han quedat perfectes !!!!
ResponEliminaNo acostumis als amics a portar aquets postres perque ja no t'hen lliuraras mai mes .... Jejeje
Petonets.
La veritat és que fan mooolt de goig.... són genials!!!
ResponEliminaQuima, quin goig que fan aquestes lioneses i els pastissets de full també!!
ResponEliminaGràcies Quima per dir-me el teu bloc estic alusinant! He fet les lioneses, i la recepta de la trufa i la crema pastissera m'ha sortit genial, bonissima, semblen de pastisseria!!!! gràcies de veritat m'has ajudat molt!
ResponEliminaPetons Angels.