En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 2 d’abril del 2012

LIONESAS

Ja fa un temps vaig assistir a un curset de postres i ens varen ensenyar a fer lionesas i la veritat es que no trobava el moment de fer-les. Justament aquest dissabte vaig tenir un sopar i a mi hem va tocar portar les postres, així vaig tenir l'excusa perfecta per fer-les: Primer en vaig fer una fornada el divendres per veure com quedavan i com que hem va agradar el resultat el dissabte vaig tornar a fer-nen.
INGREDIENTS:
165 GRS. D'AIGUA
53 GRS. DE MANTEGA
2 GRS.DE SAL
135 GRS. DE FARINA TAMISSADA
4 OUS /225 GRS. APROXIMADAMENT)
  • En un cassó que pugui anar al foc hi posem l'aigua, la sal i la mantega tallada a daus i es fa bullir. 
  •  Quan bulli hi posem de cop la farina tamissada i ho remenem amb una espatula de fusta, fins que ens quedi una pasta homogènia, deixant-la coure uns minut o dos. 
  • La traiem del foc i la deixem refredar: 
  • Quan la massa s'ha atemperat una mica hi afegim els ous d'un en un. Ho remenem bé fins que ens quedi ben integrat . 
  • Despres hi afegim el segon i també fins que ens quedi ben integrat amb la massa. 
  • Hi continuem afegin els ous de un en un i al final si la massa fos molt liquida no li tirem tot. Per saber si ens en cal més agafem la massa amb l'espatula , la posem de cantó i ens ha de penjar com un triangle i caure poc  a poc. 
  • Preparem una bandeja per anar al forn hi hi posem paper del forn . 
  • Amb la màniga pastisser ao amb un cullera fem boletes de pasta, no més grans que una nou i una mica separades entre elles, ja que al coure s'inflaran i s'enganxarien. 
  • Ho posem al forn que tindrem calen a 200 º. Pirme ho posem 15 minuts amb el forn a dal i a baix i el ventilador i passats 15 minuts ho baixem a 180º i les hi deixem 10 minuts més. 
  • Un cop acabada la cocció les deixem reposar dintre el forn amb la porta oberta
  • Les deixem refredar I ja les podem omplir de nata, crema pastissera o trufa. 
  • Si ens en surten molta quantitat les podem congelar un cop fredes i sense el farcit.
la recepta de la crema pastissera aqui
la recepta de la trufa aqui
També vaig aprofitar per fer uns passtissets de pasta de full omplerts de crema pastissera i maduixes, que ho trobareu en una altre entrada del blog. Con que ja estem a la primaveras vaig pensar que habia de fer unes postres amb una mica de color com la primavera.
I aqui teniu la bandeja que vaig portar al sopar ............. feia goig eh ????...............
Les fotos ja se que podien ser molt millor, però algunes ja habia marxat la llum del sol i a més les vaig fer depressa ja que no tenia més temps.

16 comentaris:

  1. Quima, que delicia de bandeja quién pillara uno, aunque en realidad me gustaría probarlos todos jejeje........ Te han quedado fantásticos.........Besos :D

    http://angiazucarycanela.blospot.com

    ResponElimina
  2. Quima, t'han quedat molt ben fetes, aquestes lioneses! Ets una artista. I els pastissets de crema amb maduixa són exquisits! Potser diràs que les fotos no fan justícia a l'obra d'art? Petonet i bona setmana!

    ResponElimina
  3. Quina plata mes ben assortida! Els del sopar haurien de quedar ben parats amb aquestes postres! Els pastissets de crema i maduixa son fantàstics i molt vistosos.
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Quima me encantan las lionesas, te han quedado perfectas. besitos guapa

    ResponElimina
  5. Las lionesas son mi perdición y con nata, crema , chocolate....a cual mejor!!!!!
    Te han quedado que ni en las mejores pastelerias.....felicidades !!!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Buenos días Quima. Con estas entradas que nos preparas, cualquiera empieza la operación bikini.
    Un lijo de repostería el que nos has preparado. Para empezar a comer y no parar.
    Un saludo Paco

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats Quima, as fet una plata molt i molt ben feta de rebosteria.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  8. T'han quedat perfectes, les classes an fet el seu fruit.

    ResponElimina
  9. com m'agradaria poder.ne menjar unes quantes!! les de crema m'encanten. petonets

    ResponElimina
  10. Ohh! quina varietat mes exquisita!!!! son perfectes!!! petons

    ResponElimina
  11. Dons per ser les primeres, t'han quedat perfectes !!!!
    No acostumis als amics a portar aquets postres perque ja no t'hen lliuraras mai mes .... Jejeje
    Petonets.

    ResponElimina
  12. La veritat és que fan mooolt de goig.... són genials!!!

    ResponElimina
  13. Quima, quin goig que fan aquestes lioneses i els pastissets de full també!!

    ResponElimina
  14. Gràcies Quima per dir-me el teu bloc estic alusinant! He fet les lioneses, i la recepta de la trufa i la crema pastissera m'ha sortit genial, bonissima, semblen de pastisseria!!!! gràcies de veritat m'has ajudat molt!
    Petons Angels.

    ResponElimina