El més passat vaig assistir a un taller de fer galetes. El curs ens el va fer en Ramon, aquest jubilat tan simpàtic del blog QUE HI HA DE POSTRES, i unes de les que varem fer són els ametllats. Ja sé que no es cap innovació, ja que segurament aquesta recepta ja l'heu fet tot@s els que hem visiteu, però com que jo no la tinc al blog he decidit posar-la .
Només he de dir que si algú no n'ha fet mai que s'animi, ja que son facilisims de fer i molt i molt bons, a casa van desapareixe en un tres i no res, i a més si el tens en un lloc sec es guarden un munt de dies , encara que no s'han de guardar gaires dies.
INGREDIENTS:
250 grs. de farina d'ametlla
200 grs. de sucre
3 clares d'ou
ametlla marcona crua
- En un bol barregem amb una espàtula de fusta l'ametlla i la meitat del sucre.
- En un altre bol muntem les clares i quan estiguin a punt de neu i afegim l'altre meitat del sucre i les acabem de muntar fins que ens quedin ben fermes.
- Despres es barregen les clares amb farina d'ametlla i el sucre. Ens quedarà una massa força espesa.
- La deixem reposar una estoneta uns 15 minuts
- Preparem una bandeja del forn i a sobre hi posem un silpar o paper de forn.
- Agafem una mànega pastissera amb una boquilla ben ampla i llisa i anem fent petits munts de la mida de mitja nou. També ho poden fer amb una cullerete i fer petites boletes.
- Quan tinguem totes les boletes fetes I posem una ametlla crua a sobre a cada una presionant una mica per donar-lis la forma.
- Ho posem al forn que tindrem preescalfat a 170-180º un 15-20 minuts; fins que estiguin lleugerement rossos.
- Si ens agraden més secs els deixem més estona al forn.
Quima,estic molt i molt conten de que has fet els ametllats, el color es perfecta tenen de ser bonissims.
ResponEliminaFelicitats!!!
Ja saps Ramon que les receptes que tu ens ensenyas no fallen mai.
EliminaHmmm !!! Quina bona pinta que tenen !! Intentaré fer-los ! :)
ResponEliminaUn petonet !!
Laura fes-los que son molt fàcils de fer i bonissims
EliminaQuimaaaaaaaaaaaaaa! però si els ametllats són típics del meu poble, Sta. Coloma de Farners!!! Bé, potser d'algun altre poble també, però de Sta. Coloma segur. Doncs jo no l'he fet mai, i mai n'havia tingut la ideia. Veu com a bé tenir un blog i que vosaltres compartiu les vostres receptes! jeje. Aquesta la faig segur!!!
ResponEliminaPetons, guapa!
Gemma dons ja sap que has de fer .........aixó no pot ser que tipics del teu poble i amb l'ho fàcils que son de fer .......... per cert la meva veina d'escala també es de Sta. Coloma de farners.
EliminaFa molt temps que no en faig, i m´has fet venir unes ganes.. procuro fer-ne quan em sobren clares després de fer crema.... copio la teva recepta. Petons,
ResponEliminaJoaquima va bé com dius per aprofitar les clares; jo et copiare la recepta dels carquinyolis.
Eliminase ven muy ricas.....
ResponEliminaSi els faig, a casa també volaran, que macos que t'han quedat!
ResponEliminaApa, tens un bon mestre!, els postres del Ramón són una joia!. Han quedat uns ametllats molt coquetons, i amb el que a mi m'agrada l'ametlla...crec que cauràn!Una abraçada.
ResponEliminaBuenos días Quima. Ver estas galletitas a estas horas es un pecado, pues dan ganas de quitarte unas cuantas para el desayuno. Me parecen muy fáciles de preparar y con una presentación muy buena.
ResponEliminaUn beso Paco
Són les galetes preferides del meu pare! A casa ens encanten, cruixents i amb un gustet d'ametlla deliciós...
ResponEliminaEls ametllats trobo que sempre agraden a tothom, oi? N'he fet de similars, però sempre hi deixo l'ametlla marcona per decorar que trobo que t'hi ha quedat estupenda, Quima! Petons
ResponEliminaels vaig veure al seu blog, quina sort que tens de poder fer un curs amb ell, m'agrada molt com ho explica al seu blog, segur que en directe es encara millor!!!
ResponEliminatenen molt bona pinta!!!
petons
carmen
Quima,te han quedado unos almendrados estupendos......... Tienen que estar buenisimos, quién pillara uno....... Besos :D
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Qué ricas se ven, me llevo una para la merienda jeej .besitos
ResponEliminaHola Quima guapa tu
ResponEliminasempre que en faig no duren 2 dies, això es bona senyal, que bons
mil petonets Susanna
Se n´aprèn tant dels blocaires professionals, oi? T'han quedat, com dic jo, per menjar-se fins i tot les engrunetes. :-D
ResponEliminaUna galeta tradicional i boníssima! Realment t'han quedat molt boniques
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat et proposem unes hamburgueses de verdura. Et convidem a entrar-hi i a dir-hi la teva!
www.esfruita.com/assessorem/hamburgueses-de-verdures
Tenen súper bona pinta, no n'he fet mai, potser aquesta és l'excusa per provar-ho. Petons
ResponEliminaMuy buena, sencilla y deliciosa receta. Somos www.quinabonapinta.blogspot.com te invitamos a visitarnos. Nos hacemos seguidoras que siempre hace ilusión.
ResponElimina