En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 18 d’abril del 2012

AMETLLATS

El més passat vaig assistir a un taller de fer galetes. El curs ens el va fer en Ramon, aquest jubilat tan simpàtic del blog QUE HI HA DE POSTRES, i unes de les que varem fer són els ametllats. Ja sé que no es cap innovació, ja que segurament aquesta recepta ja l'heu fet tot@s els que hem visiteu, però com que jo no la tinc al blog he decidit posar-la . 
Només he de dir que si algú no n'ha fet mai que s'animi, ja que son facilisims de fer i molt i molt bons, a casa van desapareixe en un tres i no res, i a més si el tens en un lloc sec es guarden un munt de dies , encara que no s'han de guardar gaires dies. 
INGREDIENTS:
250 grs. de farina d'ametlla
200 grs. de sucre
3 clares d'ou
ametlla marcona crua
  • En un bol barregem amb una espàtula de fusta l'ametlla i la meitat del sucre.
  • En un altre bol muntem les clares i quan estiguin a punt de neu i afegim l'altre meitat del sucre i les acabem de muntar fins que ens quedin ben fermes. 
  • Despres es barregen les clares amb farina d'ametlla i el sucre. Ens quedarà una massa força espesa.
  • La deixem reposar una estoneta uns 15 minuts
  • Preparem una bandeja del forn i a sobre hi posem un silpar o paper de forn. 
  • Agafem una mànega pastissera amb una boquilla ben ampla i llisa i anem fent petits munts de la mida de mitja nou. També ho poden fer amb una cullerete i fer petites boletes. 
  • Quan tinguem totes les boletes fetes I posem una ametlla crua a sobre a cada una presionant una mica per donar-lis la forma. 
  • Ho posem al forn que tindrem preescalfat a 170-180º un 15-20 minuts; fins que estiguin lleugerement rossos. 
  • Si ens agraden més secs els deixem més estona al forn. 
Esperem que es refredin i ja els podem posar en una bandeja i llestos per a menjar. 

22 comentaris:

  1. Quima,estic molt i molt conten de que has fet els ametllats, el color es perfecta tenen de ser bonissims.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps Ramon que les receptes que tu ens ensenyas no fallen mai.

      Elimina
  2. Hmmm !!! Quina bona pinta que tenen !! Intentaré fer-los ! :)

    Un petonet !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura fes-los que son molt fàcils de fer i bonissims

      Elimina
  3. Quimaaaaaaaaaaaaaa! però si els ametllats són típics del meu poble, Sta. Coloma de Farners!!! Bé, potser d'algun altre poble també, però de Sta. Coloma segur. Doncs jo no l'he fet mai, i mai n'havia tingut la ideia. Veu com a bé tenir un blog i que vosaltres compartiu les vostres receptes! jeje. Aquesta la faig segur!!!
    Petons, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma dons ja sap que has de fer .........aixó no pot ser que tipics del teu poble i amb l'ho fàcils que son de fer .......... per cert la meva veina d'escala també es de Sta. Coloma de farners.

      Elimina
  4. Fa molt temps que no en faig, i m´has fet venir unes ganes.. procuro fer-ne quan em sobren clares després de fer crema.... copio la teva recepta. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joaquima va bé com dius per aprofitar les clares; jo et copiare la recepta dels carquinyolis.

      Elimina
  5. Si els faig, a casa també volaran, que macos que t'han quedat!

    ResponElimina
  6. Apa, tens un bon mestre!, els postres del Ramón són una joia!. Han quedat uns ametllats molt coquetons, i amb el que a mi m'agrada l'ametlla...crec que cauràn!Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Buenos días Quima. Ver estas galletitas a estas horas es un pecado, pues dan ganas de quitarte unas cuantas para el desayuno. Me parecen muy fáciles de preparar y con una presentación muy buena.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  8. Són les galetes preferides del meu pare! A casa ens encanten, cruixents i amb un gustet d'ametlla deliciós...

    ResponElimina
  9. Els ametllats trobo que sempre agraden a tothom, oi? N'he fet de similars, però sempre hi deixo l'ametlla marcona per decorar que trobo que t'hi ha quedat estupenda, Quima! Petons

    ResponElimina
  10. els vaig veure al seu blog, quina sort que tens de poder fer un curs amb ell, m'agrada molt com ho explica al seu blog, segur que en directe es encara millor!!!
    tenen molt bona pinta!!!
    petons
    carmen

    ResponElimina
  11. Quima,te han quedado unos almendrados estupendos......... Tienen que estar buenisimos, quién pillara uno....... Besos :D

    http://angiazucarycanela.blospot.com

    ResponElimina
  12. Qué ricas se ven, me llevo una para la merienda jeej .besitos

    ResponElimina
  13. Hola Quima guapa tu

    sempre que en faig no duren 2 dies, això es bona senyal, que bons
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Se n´aprèn tant dels blocaires professionals, oi? T'han quedat, com dic jo, per menjar-se fins i tot les engrunetes. :-D

    ResponElimina
  15. Una galeta tradicional i boníssima! Realment t'han quedat molt boniques


    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat et proposem unes hamburgueses de verdura. Et convidem a entrar-hi i a dir-hi la teva!
    www.esfruita.com/assessorem/hamburgueses-de-verdures

    ResponElimina
  16. Tenen súper bona pinta, no n'he fet mai, potser aquesta és l'excusa per provar-ho. Petons

    ResponElimina
  17. Muy buena, sencilla y deliciosa receta. Somos www.quinabonapinta.blogspot.com te invitamos a visitarnos. Nos hacemos seguidoras que siempre hace ilusión.

    ResponElimina