Aquests troncs amb crema de mantega i recoberts de xocolata els vaig diumenge passat. Recordo fa molts temps,quan els meus fills eren petits i jo encara no estava tant inmersa en aquest mon de la cuina, molts diumenges anavem a la pastisseria a comprar les postres i sempre que anavem a Can Ciurana, (els que sou de Banyoles i rodalies ja sabeu d'on parlo, (que per cert feien unes postres bonissimes) els meus fills sempre demanaven un tronc de xocolata per postres ..........els hi encantaven .
Així que l'altre dia quan vaig veure que en RAMON del blog Que hi ha de postres? publicava un bulgar de xocolata, vaig dir-me aquesta es la meva, jo el faré amb versió individual i els hi donaré una sorpresa.
Els hi varen encantar, no solament als meus fills, sino també al meu home i jo també els vaig trobar bonissims.
Només una cosa, la propera vegada els faré el dia abans, ja que els vaig fer al matí per menjar al migdia I he de dir que els que varen sobrar eran mot millor al vespre o l'endemà.
INGREDIENTS:
( Varen sortir uns 9 troncs individuals)
4 rovells
1 ou sencer
4 clares d'ou
50 + 50 grs. de sucre
50 grs. de farina
50 grs. de maicena
la pell ratllada de 1/2 llimona
un pessic de canyella
PER LA CREMA DE MANTEGA:
170 grs. de mantega
85 grs. de sucre
85 grs. d'aigua
PER LA COBERTURA DE XOCOLATA:
250 grs. de cobertura de xocolata
1 cullarada de mel
PRIMER FAREM LA CREMA DE MANTEGA:
- posem l'aigua i el sucre en un cassò al foc I quan comença a bullir apagem el foc i ho deixem refredar.
- La mantega ha de ser textura pomada; per això l'haurem tret de la nevera molta estona abans. Si ens hem descuidat, la podem posar al micrones amb petites sesion de 10 segons fins que ens agafi la textura dessitjada.
- Quan la barreja de sucre i aigua està fred ho anem incorporant de mica en mica a la mantega fins que ens quedi una crema ben fina. La reservem.
- Primer posem els 4 rovells i l'ou sencer, juntament amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona I ho batem fins que dobli el volum.
- Hi afegim la farina i la maicena hi ho remenem amb compte amb un allengua pastissera:
- Muntem les 4 clares a punt de neu i les afegim a la barreja anterior amb moviments envolvents.
- Preparem una safata gran i hi posem papaer de cuinar.
- Posem la massa dins la maniga pastissera amb un aboquilla rodona i hi marquem un rectangle i llavors anem fent tires fins que ens quedi tot el rectangle ple de massa. Ha de quedar amb un gruix de 1 cm. com a màxim. Si es necessari ho fem en dues vegades ( jo ho vaig fer).
- Escalfem el forn a 200 º hi ho couen durant 4 ó 5 minuts ( jo dalt i baig i aire calent). Comprobem amb el dit si la massa està cuita quan la toquem amb el dit no ha d'engaxar i ha de tornar al seu lloc. Si ens cal li deixem una mica més.
- Traiem la planxa del foc i la tombem a sobre un paper de cuinar, amb compte hi treurem el paper que hem fet servir per coure-la.
- Tallem els costats amb un ganivet i desprès la tallem a cuadros , els enrotllemcada un amb un tros de paper de cuinar
- Anem agafna cada bracet i el desenrotllem, l'untem amb la crema de mantega i amb l'ajuda del mateix paper el tornem a enrotllar. L'apretem ben bé amb un espatula perque ens quedi ben rodo.
- Anem fen el mateix amb la resta de bracets.
- Desfem la xocolata al bany maria o al micrones.
- posem els bracets a sobre una reixeta i amb un pincells de silicona els anem pintant. Vigilem de que ens qedin ben pintats, si ens cal hi donem una altre capa.
- Hi posem per sobre virutes de coloraines i els deixem refredar bé.
En format individual queden una monada!
ResponEliminaSegur que eren ben semblants als de Can Ciurana ;)
Uf, quina bona pinta que fan!
ResponEliminaEm menjava un ara mateix!
Petonets, bon cap de setmana!
Quima t'ha quedat fantàstic.
ResponEliminaMoltes felicitats!!!
tremendos y un interior genial¡¡
ResponEliminapeto
Si us plaaaaauuuuuu!!! perquè m'ho feu això??? Ara tinc l'obligació de fer-los. Si no sabia la recepta tenia excusa però ara... quina excusa poso :-D
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola sóc nou escrivint en aquest forum però ja temps que que hi vaig mirant coses. Llegint vaig veure que a Banyoles hi ha una botiga d'estris i ingridients de pastisseria que es diu Ca la Nor, em prodries indicar la seva ubicació nés o menys. Sóc de Torelló i m'agraderia passar-m'hi algun dia, ho tinc bastant a prop.
ResponEliminaPel què fa aquests troncs tenen una pinta exquisita, s'assemblen realment als d'una pastisseria, però aquests segur que són més bons!
Jordi Soy.
Hola Jordi, benvingut per aqui . Gracies per escriure unes paraules. La botiga Ca la Nor està la Paaseig MOssen Constans.... el n. ara no m'en recordo, esta al costat de la Fleca Guitart. Espero que et serveixi. sino quan vulguis venir enviam un email i et diré l'adreça exacta.
Eliminapetons
Gràcies Quima, ja he buscat pe5r internet la ubicació de la Fleca Guitart i ja l'he trobat, segurament la setmana que ve m'hi passo.
EliminaJordi Soy.
Ostres Quima! t'han quedat de pastisseria, quina passada!
ResponEliminaPetons
Sandra
a mi la crema de mantega m'encanta aixi que...ja pots comptar!! fantastic postre per avui! peotns
ResponEliminaQue bons aquests braçets, i en format individual queden preciosos.
ResponEliminaNoia, no m'estranya que els hagin agradat a tots! Quin aspecte exterior i interior! Crec que ben aviat cauré a la temptació de preparar-los! Una abraçada!
ResponEliminaBuenas tardes Quima. Sensacionales troncos de chocolate los que nos has preparado, con la crema de mantequilla. Te han quedado con un aspecto impresionante, al igual que la buena presentación.
ResponEliminaUn beso Paco
Ai, senyor!!...
ResponEliminaUna "cucada" de troncs.
ResponEliminaY la ratafía, ummmmm
Quima has fet un tronquets perfectes son de pastisseria, un pòstre de diumenge.
ResponEliminaUn abraç
Fa il·lusió oi quan ens surten postres que abans compravem? i a més, més bones i tenint el control dels ingredients que hi posem! petons!
ResponElimina