En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 24 de juny del 2013

COCA DE SANT JOAN 2013

Si, si, ja sé que San Joan, ja ha passat, però ahir va ser imposible posar la recepta de la coca. Aquest any he fet la recepta que ens va posar fa uns dies en Ramon del blog Que hi ha de postres? i quan vaig veure com li havien quedat a la Joaquima de La cocina de los inventos, vaig decidir que aquest any les faria com aquestes i a més amb format més petites; que van molt millor a l'hora d'enfornar-les i de repartir-les.
Al final hem vaig fer tres i va anar molt bé. 
Ah!!!!................ una recomanació no deixeu de visitar els blogs que us ens nomenat que tenen unes receptes sensacionals.
INGREDIENTS:
1ª massa:
200 grs. de farina
120 ml.d'aigua
10 grs. de llevat
  • Aquesta massa l'hem de fer el dia abans i deixar-la a la nevera 12 hores. Escalfem una mica la llet i hi desfem el llevat; llavors hi barregem la farina i quan està ben barrejat fem una bola i ho posem dintre un bol , la tapem amb film i la deixem a la nevera. 
  • Jo la vaig amassar a la panificadora amb el programa d'amassa que dura uns 15 minuts. 
2ª massa:
200 grs. de farina
80 grs. de sucre
40 grs. mantega
1 ou
1 gr. de sal
ratlladura de llimona
4 grs. d'oli
Per decorar:
Crema pastissera
fruita confitada
pinyons
sucre
i un rovell d'ou per pintar
  • Un cop han passat les 12 hores, o sigui l'endemà al matí agafem la mantega amb textura pomada I la barregem amb un batedor de mà amb el sucre; l'ou i la ratlladura de llimona.
  • posem la barreja a la cubeta de la panificadora hi afegim la farina de mica en mica i la massa que tenim feta del dia abans i deixem que es barregi bé. Els 15 minuts que dura el programa. 
  • Si veiem que ens queda molt eixuta hi podem afegir una mica d'aigua o pel contrari si es massa liquida hi afegim farina. 
  • Untem amb oli un silpar i hi aboquem la massa ,  la doblegem cap a dintre unes tres vegades fins a formar una bola. 
  • La posem dintre un bol al forn que tindrem a 30 º. Un cop passats 15 minuts la traiem del forn i repetima l'operació de doblegar-la i la tornem a deixar al forn fins que arribem als 30 minuts: 
  • Un cop passat el temps la posem sobre la  superficie de treball fem un cilindre i el tallem en 3 trossos , en el meu cas: 
  • fem una bola i amb el rodet untat d'oli l'aplanem i donem forma a la coca. 
  • La posem en una bandeja per anar al forn que previament hi haurem posat paper de cuinar. 
  • La pintem amb ou batut i la decorem amb les fruites i els pinyons; o bé hi podem posar també crema per sobre. Jo en vaig fer una sense posar-hi crema al sobre.
  • Posem la bandeja o bandejes dins el forn , que previament hi haurem posat un cassò amb aigua bullent perque ens faci humitat, i els hi deixem 30 minuts més. 
  • Un cop passat el temps, traiem les bandejes i amb un drap traiem la humitat. Encenem el forn dalt i baix 200 º. 
  • Un cop arribi a la temperatura hi posem el sucre per sobre i les enfornem un 15 minuts aprox.
  • Ja les tenim llestes per menjar.
Com que m'en varen sortir tres , una la varem menjar a casa, l'altre se la va endur la meva filla i la tercera la he guardat per avui  dia de Sant Joan i l'he omplert amb crema pastissera I estaba bonissima també.


15 comentaris:

  1. Una massa fantàstica, veritat Quima!!!! t´han quedat una xulada!!! es que en Ramón, que el vaig coneixer per mitja teu es genial... Gracies pel comentari i l´enllaç al meu blog. Petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  2. T'han quedat una preciositat de coques.
    En Ramon fa uns dolços divins

    ResponElimina
  3. Quima, T'ha quedat molt be i molt esponjosa gracies per tot.

    ResponElimina
  4. unas cocas fantásticas y bien buenas Quima¡¡
    y además de buena fuente el Ramón es muy bueno
    peto

    ResponElimina
  5. avui per esmorzar m'aniria genial! te n¡ha sobrat?! petons

    ResponElimina

  6. Quima, quina coca més guapa que t'ha quedat! Petons

    ResponElimina
  7. Quima, doncs si que té bona pinta!!! Moltes felicitats, ja amb una coca així saltaria d'un peu!
    Desitjo que passessiu bona revetlla!!!

    ResponElimina
  8. Quina coca més bonaaa! Segur que va triomfar!

    ResponElimina
  9. Com gaudim fent la coca! T'han quedat precioses!

    ResponElimina
  10. Què seria un sant Joan sense coc de brioix, oi?
    T'ha quedat perfecta!

    ResponElimina
  11. Cómo me gustan estas cocas!! Se ve estupenda!! Besos.

    ResponElimina
  12. A tu també tant quedat de categoria!!

    ResponElimina
  13. Si sola té una pinta que enamora... farcideta m'imagino lo bona que ha d'estar. T'han quedat super bé!

    ResponElimina
  14. Que n'arriba a estar de bona! A nosaltres ens ha acabat sortint per les orelles! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina