En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 8 de juny de 2013

PA DE PESSIC DE VIC o ESMORZAR DE DIUMENGE

 El dia que vaig veure en el blog BUFET DE POSTRES aquesta recepta de pa de pessic, vaig dir que la faria segur, ja que hem recordaba molt a un pa de pessic que feien en una pastisseria d'aqui Banyoles a CAN BOADELLA. Quan vaig intentar fer-lo vaig veure que hem faltaba la fecula de patata i vaig deixar-ho per quan la trobés. La veritat es que s'hem va oblidar I vaig anar fent altres receptes , i l'altre dia vaig anar a comprar a la botiga CA LA NOR i s'hemv a ocorrer preguntar si en tenia .............. ja us podeu inmaginar que un copa a casa no vaig tardar i una hora a fer-lo.
Bé deixem la xerrameca i anem per la recepta.
INGREDIENTS:
4 ous
50 grs. de fecula de patata
50 grs. de farina
150 grs. de sucre
un pessic de sal
  • Separem els rovells de les clares i batem aquestes amb el pessic de sal a punt de neu fort. 
  • batem els rovells , hi hi afegim el sucre en forma de pluja , fins que hagin triplicat el seu volum. 
  • Tamissem la farina i la fècula de patata i l'afegim amb compte a la barreja dels rovells i el sucre.
  • Despres hi afegim les clares i amb una llengua pastissera anem barrejant amb moviment envolvents perquè no s'abaixi. 
  • Ho posarem en un motlle, el meu de 20 cms de diamètre, preciament folrat amb paper del forn i untat amb mantega. 
  • Ho posarem al forn que tindrem preescalfat a 150º dalt i baix uns 30 minuts. Comprobem amb la prova del palillo. 
  • Quan està cuit, apaguem el forn i li deixem 2 minuts a dintres, després obri, la porta i li deixem 5 minuts més
  • El traiem i el deixem refredar completament a sobre el marbre. 
  • Hi posem sucre llustre per sobre i ja tenim l'esmorzar o elberenar llest.

12 comentaris:

  1. un pa de pessic asi es divino para desayunar merendar o acompañar un café ,que bueno que es¡¡
    Bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
  2. sempre he tingut un dubte que mai he preguntat, d'on treus la fecula de patata?! quina marca fas servir!? petons...ahh i bonissim el pa de pessic! sempre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser jo la fecula de patata la compro a granel, a la botiga on vaig la ven així i no sé quina marca es, però he llegit en algun blog que en compren de la marca Santiveri.
      La botiga on la compro venen tot de productes de pastisseria; però segur que si vas a alguna botiga on venen fruits secs, segur que en tenen.
      petons

      Elimina
  3. T'ha quedat molt ben fet, Quima! És que la Cristina de Bufet de postres domina el tema dels dolços, es nota, i veig que tu també te'n surts estupendament! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Quima,T'ha quedat molt esponjós aquest pa de pessic molt ben fet.

    ResponElimina
  5. T'ha quedat, perfecte.
    Bon cap de setmana i que gaudeixis d'aquest esmorzar de diumenge.

    ResponElimina
  6. Bravo!!! gràcies per nomenar-me...el pa de pessic de Vic fet a casa no té preu, oi? passa xuclant...

    ResponElimina
  7. En realitat jo me l'hauria menjat per esmorzar, per dinar, per berenar i per sopar!!! Mare de Déu quin goig de pa de pessic!

    ResponElimina
  8. El provaré, estic seguríssima que a casa meva triomfarà!

    ResponElimina
  9. Un desayuno o merienda ideal que me recuerda a la infancia.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  10. Hola preciosa¡
    Me recuerda al cuarto mallorquín así que fijo que en casa gusto, probaré esta receta un día de estos.
    Un beso grande, Teresa

    ResponElimina