Bé deixem la xerrameca i anem per la recepta.
INGREDIENTS:
4 ous
50 grs. de fecula de patata
50 grs. de farina
150 grs. de sucre
un pessic de sal
- Separem els rovells de les clares i batem aquestes amb el pessic de sal a punt de neu fort.
- batem els rovells , hi hi afegim el sucre en forma de pluja , fins que hagin triplicat el seu volum.
- Tamissem la farina i la fècula de patata i l'afegim amb compte a la barreja dels rovells i el sucre.
- Despres hi afegim les clares i amb una llengua pastissera anem barrejant amb moviment envolvents perquè no s'abaixi.
- Ho posarem en un motlle, el meu de 20 cms de diamètre, preciament folrat amb paper del forn i untat amb mantega.
- Ho posarem al forn que tindrem preescalfat a 150º dalt i baix uns 30 minuts. Comprobem amb la prova del palillo.
- Quan està cuit, apaguem el forn i li deixem 2 minuts a dintres, després obri, la porta i li deixem 5 minuts més
- El traiem i el deixem refredar completament a sobre el marbre.
- Hi posem sucre llustre per sobre i ja tenim l'esmorzar o elberenar llest.
un pa de pessic asi es divino para desayunar merendar o acompañar un café ,que bueno que es¡¡
ResponEliminaBon cap de setmana
Peto
sempre he tingut un dubte que mai he preguntat, d'on treus la fecula de patata?! quina marca fas servir!? petons...ahh i bonissim el pa de pessic! sempre!
ResponEliminaRoser jo la fecula de patata la compro a granel, a la botiga on vaig la ven així i no sé quina marca es, però he llegit en algun blog que en compren de la marca Santiveri.
EliminaLa botiga on la compro venen tot de productes de pastisseria; però segur que si vas a alguna botiga on venen fruits secs, segur que en tenen.
petons
T'ha quedat molt ben fet, Quima! És que la Cristina de Bufet de postres domina el tema dels dolços, es nota, i veig que tu també te'n surts estupendament! Bon cap de setmana
ResponEliminaQuima,T'ha quedat molt esponjós aquest pa de pessic molt ben fet.
ResponEliminaT'ha quedat, perfecte.
ResponEliminaBon cap de setmana i que gaudeixis d'aquest esmorzar de diumenge.
Un esmorzar ideal!!!!
ResponEliminaBravo!!! gràcies per nomenar-me...el pa de pessic de Vic fet a casa no té preu, oi? passa xuclant...
ResponEliminaEn realitat jo me l'hauria menjat per esmorzar, per dinar, per berenar i per sopar!!! Mare de Déu quin goig de pa de pessic!
ResponEliminaEl provaré, estic seguríssima que a casa meva triomfarà!
ResponEliminaUn desayuno o merienda ideal que me recuerda a la infancia.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Hola preciosa¡
ResponEliminaMe recuerda al cuarto mallorquín así que fijo que en casa gusto, probaré esta receta un día de estos.
Un beso grande, Teresa