En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 22 de juny del 2013

PREPAREM LA RATAFIA

 Estem a prop de San Joan i con ja sabeu es tradició menjar la coca de Sant joan, però també ni ha d'altres de tradicions per aquestes dates. Una altre es que per San Joan s'ha de posar a macerar la ratafia.
Si voleu saber l'historia de la ratafia aqui ho trobareu. 
A casa recordo que la meva mare n'havia fet , encara que no era una tradicio arrelada, i en feia de tant en tant, i a mi no m'agradava gens.
Fa uns anys ........ una meva amiga hem va comentar que en feia de ratafia i hem va picar la curiositat de fer-ne, així que l'any següent (2007) , quan va ser la época de recollir les herbes hi vam anar plegades, ja que no tenia ni la més minima idea de quines herbes si posaven. Vaig quedar ben sorpresa quan vaig descobrir que moltes de les herbes les trobem  a tots el mages i que jo que visc al camp no es gens dificil trobar-les.
el segon pas que vaig fer va ser fer- hi una foto a cada tipus d'herba i posar-hi el nom, així les recordaria per l'any seguent.
Ara ja fa un parell d'any que hi vaig sola i cap problema.


 La flor de malva crec que en trobem a totes les voreres dels camins
 Flor de magraner,pinyes verdes, fulla d'olivera,fonoll, poliol, rosa de pastor, menta de la reina; menta del carmel, menta de la sopa, menta xocolatera, cua de cavall...........................
 Lavanda, nous verdes que son la que ens donen el color de la ratafia, Orenga, alfabrega, mª lluisa, camamilla; farigola; romaní, til.la, eucalipto, salvia ...................
 Herba de Sant (aquesta tan bonica amb la flor groga), ortiges, caps de romaguera, tarongina, escapiosa; xuclamel..................i així fins a unes 40 aproximadament ..................algusn anys més altres menys , tot depen de la dificultat de trobar-ne alguna

 També hi posem canyella,vainilla; grans de café; anis estrellat, comi, claus d'olor, pela de llimona, pela de taronja...............
I per descomptat l'anis que es la base del licor. Ho posem tot en una garrafa de coll ample , ho tapem bé i ho posem a sol i serena 40 dies ..............bé si n'hi està més no passa res,
Quan arribi el moment ja parlarem que hem de fer quan la traiem...................... de moment la posem en una terrassa o balcó on li toqui el màxim d'estona el sol i la dexem que es vaig maceran i agafan color.
Jo n'he fet uns 20 litres ................... jejejje.......ja se que sona a molta quantitat, però ara estic a les ultimes , ja que l'any passat no en vaig fer i va molt bé si un cop feta , la deixes reposar, es molt més bona. Per altre banda sempre en regales uns quan litres; que si la familia;  als amics, els veins ..... i desapareixen els litres que dona gust.
Us puc assegurar que la feta a casa no te res a veure amb la de compra, i un cop n'has feta tú , evidenment que no tornes a comprar-ne de la comercial.

8 comentaris:

  1. Gràcies per la recepta!! la tindré en compte, sempre he tingut ganes de fer-ne!

    ResponElimina
  2. Que bona que és la ratafia.
    I en la nit màgica de Sant Joan és quan cal preparar-la, prenc nota de la recepta perquè encara que l'he fet fa alguns anys quan passava temporades a Olot, ja no la recordava.
    Feliç revetlla.
    I gaudeix amb tota la família d'aquests 20 litres de ratafia, jejeje

    ResponElimina

  3. Quima, t'han quedat molt be aquestes fotos si la ratafia es aixi un èxit total
    Bona revetlla de Sant Joan.

    ResponElimina
  4. Jo no sabria ni com posar-m'hi, això que el meu pare en feia. Encara me'n queda mitja ampolla al rebost.
    Jo potser algun any m'hi animo!
    Moltes gràcies i molt bona revetlla, guapa!

    ResponElimina
  5. Ondia!! amb 20 litres en tens_ no més_ un mig litre a la setmana fins l'any que ve... crec que el proper St Joan en tindràs que fer el doble...! ;-))

    ResponElimina
  6. Com vagis dient que en regales tindràs cua a la porta de casa, heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Una recepta per guardar sota clau! Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies per aquesta recepta i per compartir-la.
    Petons.
    Per cert a on es troben les nous verdes?

    ResponElimina