En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 8 d’abril del 2012

MONA DE PASCUA 2012

 Hola bon dia de pasqua a tots, encara que ja està arriban al final. Aquest ha any ha estat una mica diferent. ja que tots els veins de l'escala hem decidit passar el dia de Pasqua junts i fer una calçotada. Jo i una altre veina vam dir que ja ens encarregueriem de les postres i evidentment que millor que fer una mona, ja que no era questió de quedar-nos sense. Sort que he fet les fotos abans ja que no n'ha quedat ni les engrunes. He de dir que no era molt gran.

Per la base he fet servir un pastis tipus SARA . La recepta aqui . En aquesta recepta les veureu individuals, però he fet servir la mateixa quantitat per el pastis

A dintre i als costats hi he posat trufa.  Trobareu la recepta aqui

I a la part de sobre hi he posat yema
La recepta de la yema la posaré , ja que crec que mai l'he posada, es molt fàcil. No hem digueu de quin bloc la vaig treure, ja que era una recepta que habia guardat al principi de tenir el blog i no tinc apuntat de on la vaig treure.
INGREDIENTS PER FER LA YEMA:
2 O 3 OUS, això dependra de lo gran que sigui el pastis
El mateix pes dels ous en sucre
10 grs. de maicena
50 grs. d'aigua
Batre els ous I els barregem amb l'aigua. Ho passem per un colador. Després barregem el sucre i la maicena I barregem les dues mescles i ho possem en un cassó al foc. Ho remenemt continuament fins que s'espesseixi. Ho traiem del foc , ho posem en un bol i ho deixem a la nevera , en el meu cas tota la nit. Si ho necessitem ràpid ho aboquem sobre el marbre de la cuina perquè es refredi ràpidament. 
 Avui al mati només he tingut que montar la mona; primer he montat la trufa i l'he guardat un moment al congelador. LLavors he muntat la nata I també l'he posada al congelador.
He agafat el pastís l'he tallat per la meitat i amb la mànega pastissera li he posat una capa de trufa, hi he posat l'altre part del pastis i hi he posat la yema al damunt, pasant-hi una espàtula perquè quedés ben fí.
LLavors he posat la trufa que hem quedaba pel cosat hi hi he posat granet d'ametlla.
Per ultim he fet unes rosetes amb la nata i a sobre hi he posat una boleta de xocolata.
per ùltims unes Plomes; pollets I uns ous de xocolata comprats a la pastisseria han acabat de decorat la mona.
Espero que us agradi. Realment ha quedat molt bona.

18 comentaris:

  1. Que estupenda presentacion con los huevos y pollitos, me gusta!!

    ResponElimina
  2. Menuda tarta para pascua, con esos ingredientes y presentación no se le puede pedir más te ha quedado bien bonita y fijo rica. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  3. Quima aquesta mona t'ha quedat molt i molt be.
    Felicitats!

    ResponElimina
  4. Quima te ha quedado una mona muy bonita.......... Seguro que estaba deliciosa......... Besos :D

    http://angiazucarycanela.blospot.com

    ResponElimina
  5. Quima, la nostra mona d'aquest any ha sigut igual que la vostra!!! i a tu t'ha quedat molt bé. Carai, això si que és viure en bona comunitat. Felicitats, Quima, i que acabeu de gaudir de la setmana santa!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  6. Una mona ben preciosa!!!! No m´extranya que no n´hagi quedat... Petons, bon dilluns de pasqua. Petons,

    ResponElimina
  7. Hola Quima,

    Hacía tiempo que no paseaba por tu blog, por falta de tiempo.
    Todos tus platos tienen una pinta estupenda, dan ganas de ponerse a cocinarlos, están muy bien explicados y se nota el cariño que le pones a todo lo que haces.

    Un beso guapa.

    ResponElimina
  8. Que bona! i molt maca t' ha quedat!

    ResponElimina
  9. Buenas tardes Quima. Todo un lujo la mona de Pascua, creo que todo comentario que haga se quedaría corto. ¡SENSACIONAL!
    Un saludo Paco

    ResponElimina
  10. Vaja amb la mona! Com les de casa cap ni una, oi?

    ResponElimina
  11. T'ha quedat una mona ben temptadora i, sobretot, molt ben decorada, Quima! Petons

    ResponElimina
  12. Què bones les mones fetes a casa!!! aquesta té molt bona pinta! hem coincidit amb la gema, queda boníssima, oi?petó

    ResponElimina
  13. Que bonica que us ha quedat!!!. La veritat que són fàcils de fer i el goig que fan, oi? et convido a veure la meva, més senzilleta ji ji ji. Salutacions.

    ResponElimina
  14. T'ha quedat sensacional, no m'estranya que no hagin sobrat ni les engrunes, je je je... la recepta de la yema amb la maizena és fàcil i molt bona!

    ResponElimina
  15. quina pinta!!! amb els pollets i tot....
    petons
    carmen

    ResponElimina
  16. Bellísima tu mona! los pollitos son tan tiernos! y lucen tan bien en ese bizcocho.
    Me quedo a seguir conociendo tu cocina.
    BESITOs

    ResponElimina