Ja sé que tothom la sap aquesta recepta, però aqui va la meva
INGREDIENTS:
La mesura que faig servir es el vas del iogurt
1 iogurt natural o de llimona
3 vasos de farina de reposteria
1,5 vas de sucre
1 vas d'oli de girasol
3 ous
1 poma golden
1 sobre de llevat (royal)
la pela d'una llimona ratllada
1 copeta d'anis o ratafia (jo hi vaig posar ratafia)
per mesurar l'oli, la farina i el sucre fem servir el vas del iogurt
per mesurar l'oli, la farina i el sucre fem servir el vas del iogurt
- ELABORACIÓ :
- Posem els ous (clara i rovell) en un bol o en el bol de l'amasadora i els batem una mica, hi afegim el sucre i els batem fins que veiem que la barrega ha doblat el seu volum i ens queda mes esblanqueida. S'han de batre foça estona, penseu que com més ho bateu més ens pujarà la coca.
- Després hi afegim, el iogurt, la pela de llimona, l'oli, la copeta de ratafia i ho barregem amb una espatula de fusta o llengua pastissera.
- Ara hi anem afegin de mica en mica la farina i el llevat que tindrem tamissat i un polsim de sal.
- Ho remenem amb l'espatula amb moviments envolvents; o sigui de baig cap a dalt , mai batreu ja que llavors no ens pujaria bé. Amesura que ens vagi absorvin la farina, hi anem afegin la resta.
- Untem amb mantega un motllo rodó de uns 20 o 22 cms. de diàmetre ( el meu era de 20),
- Preescalfem el forn a 160 º (jo faig dalt i baix amb aire calent), si no teniu aire calent posant dalt i baix també servira.
- Aboquem la mescla al motllo que ja tenim preparat
- Pelem i talem la poma per la mitad i la tallem a làmines ben fines i la posem amb compte per sobre la massa que tenim al motllo.
- Ho posem al forn uns 20 ó 25 minuts , passat aquest temps mirem si està cuita, sinó li deixem una estona més. Jo li vaig tenir uns 30 ó 35 minuts; ja que al ser amb el motllo petit era força alta i costaba més de coure,. Si la part que falta coure es la de sobre; com era el meu cas, vaig posar el gratinador I hi vaig posar un tros de paper d'alumini a sobre i així no es crema.
- Tinguem en compte de que si ho fem amb un motlle més gran, ens quedara més baixa I per tant sens courà més rapid.
- Quan està ben cuita la traiem del forn i la deixem refredar sobre una reixeta.
- Agafem una mica de mermelada de préssec, diluida mab una mica de suc de llimona i sucre i pintem la poma per sobre; així ens quedarà més brillant
Aquesta mai falla!, però veus com cadascú té la seva versió?, de la teva n'he après a decorar-la amb la poma i que si per damunt li cal una mica més de cocció, posant paper de plata i el gratinador ja ho tenim!.Gràcies!, t'ha quedat molt presentable!!! A reveure.
ResponEliminajo tambè faig la coca de oigurt i a vegades am poma o taronja o melmeladas.
ResponEliminaSenpre queda mlot bona
Tothom la fa diferent, encara que el canvi sigui mínim, aquesta t'ha quedat suprema!
ResponEliminaQuima la coca de yogur es una de mis preferidas......... Esta te ha quedado deliciosa........ Besos :)
Eliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Aquesta coca (bé, no exactament igual, una mica diferent) és la primera que vaig aprendre a fer, i la veritat és que está boníssima. T'ha quedat genial!! Jo mai li posava la poma per sobre, i queda molt bé!!
ResponEliminaI del tema de la panificadora, he anat al lidl del costat de casa meva, però no hi havien :( Pot ser s'han acabat ja.. hauré de buscar més lidls, a veure si la trobo!!
Petons Quima!!
La coca de iogurt sempre és un èxit assegurat, oi Quima? Suposo que hi ha la proporció perfecte d'ingredients perquè quedi esponjós i aromàtic. Amb aquest toc de llimona i amb les pomes que hi has posat a la coberta... jo no sabria parar de bo! Petonet
ResponEliminaSi, tothom la sap però.... aquesta porta poma!!! Mmmm que bona!
ResponEliminaBoníssima un clàssic que mai falla!!
ResponEliminaes veridat aquesta coca casi tothom l'ha fet i sempre queda be,
ResponEliminaroser
qué pinta tan jugosa tiene, me encanta el toque que le da la fruta, y sobre todo la manzana, a los bizcochos. Un desayuno de lujo
ResponEliminaBesos
és tan bona, a més serveix com a base de molts pastissos! visca el teu company! jajajajja. petonets
ResponEliminaÉs tot un clàssic que n pot faltar a cap receptari de cuina, oi?
ResponEliminaNo pot, faltar i tant que no! encara que de vegades no gosem publicar receptes "fàcils i senzilles" per no fer el ridícul i després són les que més èxit tenen....Quina fila!
ResponEliminaNosaltres també la vam publicar al bloc i és una de les receptes més visitades, mai falla i és boníssima! A mi ara m'ha donat per posar-hi pera trossejada i vainilla, quina cosa més deliciosa!
ResponEliminaPetons
Sandra
Fa poquet vam fer una molt semblant!! Estan boníssimes i agrada a tots, oi?? A la foto es veu que ha pujat molt i t'ha quedat molt esponjosa!! mmm...
ResponEliminaBuenas tardes Quima. Que pinta tan exquisita que tiene este bizcocho que has preparado. Te ha quedado de vicio con esa manzana que le has puesto, quien pillara un trocito para el desayuno de mañana.
ResponEliminaUn saludo Paco
Una idea fantástica el toque de la manzana y del anís, me lo apunto, te ha quedado muy rica. besitos
ResponEliminaQuina variant de la classica tan guapa!
ResponEliminaQuina raó tens, és el coc típic i clàssic i un dels més senzills ... i a vegades les coses que fem cada dia són les que tardem més en posar al bloc.
ResponEliminaPTNTS
Dolça