En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 15 de febrer de 2012

CROQUETES DE PEROL

Ja ha arribat el dia 15 i  els nostres amics de ELS FOGONS DE LA BORDETA  I XOCOLATA DESFETA,
ens han proposat per aquest mes les croquetes. Així vais decidir fer aquestes croquetes amb la carn de la botifarra de perol o també anomenada de "parracs"
La botifarra de perol es un embotit del porc cuit, que agafa el nom fen referència al recipient on es cou. es tipica de les comarques gironines I del maresma.
Antigament es feia amb les carns que anaven a la caldera: cap de porc, ronyó, perdiu, cor,... Actualment s'elabora sel·leccionant carns nobles del porc i s'utilitza carn del cap i de l'espatlla, cansalada, papada, freixures, sal, pebre negre i sang, tot cuit. En resulta un embotit molt saborós i melós, que el fan molt apreciat. Es pot consumir al natural o bé es pot deixar assecar com una secallona i aixi és el gust una mica mes fort. També es menja a la brasa, fregida o esparracada, tot acompanyant llegums o vedures.
Be hem deixo de xerrameca i anem a la recepta.
 INGREDIENTS:
la carns d'una botifarra de perol
1 ceba mitjana
2 alls tendres
3 cullarades de farina
llet
oli d'oliva
sal i pebre
PER ARREBOSSAR:
Farina
pa torrat
ou
  • En una paella hi posem una mica d'oli d'oliva i hi posem la ceba tallada ben petita i els alls tendres i els rossegem. Quan estigui ben pochat , i rossegem la farina, llavors hi afegim la carn de la botifarra que previament haurem tret del seu budell i l'axefem una mica amb una forquilla. 
  • Hi anem afegint la llet a mesura que la barreja la vagui absorbint. Ens ha de quedat una massa espesa que poguem manipular. 
  • Quan la tenim llesta ho rectifiquem de sal i si ens hi agrada hi posem una mica de pebre. 
  • Deisem atemperar una mica la massa, i agafem un tros de film i hi posem una mica de massa i ho emboliquem com si fos una botifarra , la fem de la mida que volem que ens quedin les croquetes.  Anem fent botifarres fins que acabem la massa. 
  • Ho posem a la nevera a refredar. 
  • Agafem les botifarres de la nevera i les desemboliquem i anem tallant a petites porcions de la mida que volguem. 
  • Passem les croquetes per la farina, l'ou i el pa torrat. Si volem que ens quedin més cruixents les tornem a passar per l'ou i pel pa torrat. 
  • Les couem amb abundat oli ben calent i ja les tenim llestes per menjar.
Si ens en surtem moltes, les podem congelar i aixi ja les tenim per un altre dia.
 Les podem fer rodones o cuadrades. Jo n'he fet unes cuantes de rodones i amb el pa torrat hi he barrejat unes llavors de sèsam.

19 comentaris:

  1. A l´olla tot!!! i que surtin croquetones tant delicioses com les teves!

    ResponElimina
  2. Qué sabrosas tus croquetas, tienen una textura buenísima
    Besos

    ResponElimina
  3. se ven muy buenas y coincido con la anterior en eso de la textura....... muy buenas!

    ResponElimina
  4. La botifarra de perol feta croquetes, amb el que m'agrada és com un somni fet realitat! jejeje Boníssimes!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Un molt bon farcit!!! que bones les croquetes... petons,

    ResponElimina
  6. Oh! Quima quines croquetes mes bones!!!! és que m´agraden totes!!!!Petons

    ResponElimina
  7. Hola Quima!!
    Jo mai he provat la botifarra del Perol, ja sé que és un delicte :P
    Però amb aquesta bona pinta segur que la provaré algun dia.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Qui9ma, quines croquetes mes original i bones!!!!!!!!

    ResponElimina
  9. amb botifarra del Perol??? quin luxe Quima!!!! molts petonets

    ResponElimina
  10. Apa quin luxe!, si és que algú es pensava que les croquetes eren avorrides avui segur s'ho ha tret del cap...Per cert, hem couincidit a fer-ne rodones i amb sèsam! quina casualitat!. Una abraçada Quima!

    ResponElimina
  11. Amb aquestes croquetes mates dos ocells d'un tret: la proposta del 15 i el dijous gras!! Que per cert, ja és demà! No amb botifarra de perol, sinó d'ou, però totes dues ben bones! M'agraden molt aquestes croquetes. petons

    ResponElimina
  12. Qué bones Quima! Aquestes son de les que més m'han agradat, i mira que n'he vist amb la recepta del 15! Tenen una pinta deliciosa. I t'he agafat la recepta del pà (del post passat) perque tinc una gana de fer pà aquest cap de setmana, que m'ha vingut al pèl.

    Petons

    ResponElimina
  13. Que bones aquestes croquetes Quima, no les he tastat mai, però deuen estar boníssimes!! T'han quedat molt bé així rodonetes.
    Petons

    ResponElimina
  14. A casa la meva mare són de Linyola (Lleida) i per les terres de ponent també se'n fa de carn i botifarra de perol! Molt bones i molt cuques.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Han de quedar molt gustoses. A més, super adequades per avui, que és dijous gras, je je je...
    El toc de sèsam a l'arrebossat m'encanta!

    ResponElimina
  16. Fa poc que he descobert que m´agrada la botifarra de perol i crec que aquestes croquetes serien molt del meu gust!
    PEtons

    ResponElimina
  17. Buenos días Quima. Que croquetas mas ricas, sabrosas y crujientes que has preparado, con esa estupenda carne de butifarra, un aperitivo ideal para abrir boca.
    Muchas gracias por tu felicitación, yo no quería que se enterara nadie, por que la verdad no se que decir, pero mi hija se me ha adelantado y cuando me quise dar cuenta tenia publicada la entrada.
    Un saludo Paco

    ResponElimina
  18. Hola Quima¡¡ menuda receta rica y bien presentada, es un aperitivo perfecto, me encanta que sea crujiente. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina