Ahir vaig trobar mitja rajola de torró de xixona, amén de dues de torró d'alacant .......... mare meva crec que cada any en mengem menys de torrons.
Flam amb torró d'alacant ja n'habia fet; però amb torró de xixona no, així que per treurem de devant aquella rajola, tota untada i amb risc de que hem deixés l'armari on estaba ben enllafarnat, vaig opatr per donar-li una utilitat i fer-ne flans.
INGREDIENTS:
1/2 litre de llet
100 grs. de sucre
4 ous
1/2 barra de torró de xixona
sucre cremat
canó de canyella
pela de llimona
- La llet en un cassó al foc juntament amb la pela de llimona i la canyella . Quan arrenqui el bull la reservem i la deixem una estoneta Perqué s'aromatitzi.
- Batems els ous , i afegim el sucre i el torró esmicolat i ho barregem bé
- Hi afegim la llet, que previamente hi haurem tret la canyella i les peles de llimona i ho posem en motlles individuals o un de gran, els quals hi haurem posat una mica de sucre cremat al fons. he de dir que jo li vaig posar de compra , encara no m'he atrevit a fer-ne.
- Ho posem al forn al bany maria i per saber si estan cuits ho punxem amb un palillo i si surt net, ja els podem treure.
- Els temps es molt relatiu ja que si en fem un de gran , necessitem més estona; però si els fem individuals s'ens couran més ràpid.
- Quan estiguin freds els desemotlles, els decorem al gust i llestos per menjar.
- Amb aquestes mesures, van dortir 10 flans individuals.
una bona manera per aprofitar el torró!!! molts petonets
ResponEliminaAmb torró ha de quedar espectacular!
ResponEliminaQuima, quina bona manera d'aprofitar el torró de xixona! A mi, tot sol, no m'agrada, però amb púding o amb flam com el teu m'encanta!!! Molt bona proposta, pels nostàlgics del Nadal. Petons
ResponEliminaA mi aún me queda una tableta entera de turrón y tengo ganas de probar este flan, a ver si me animo y lo preparo, el tuyo se ve muy rico. besitos y feliz semana
ResponEliminaA casa en fem sovint, és ideal per gastar les sobres de torró. En canvi, a mi em falta provar-lo amb el d'alacant, que també ha de quedar molt bo!
ResponEliminaSerá el flam mes bò que podem fer, en casa agrada molt.
ResponEliminaUn abraç
que be.. aquest torró es l'unic que no li agrada al meu marit.. i tinc tres barres a casa, volia fer gelat.. però també provaré el flam
ResponEliminagracies per la recepta
Anda que no ha d´estar bo aquest flam!!! Petons
ResponEliminaDoncs mira ja has ventilat el torró fent una recepta molt bona!
ResponEliminaEls flams també són ben agraits! els podem fer de mil coses i sempre són bons!
ResponEliminaUn postre deliciós per menjar un diumenge en familia.
ResponEliminaSi es que al final comemos más turrón en pasteles, helados, flanes, etc. que directamente de la barra.
ResponEliminaEsos flanes dicen comemé.
Un besito
qué delicia de flan, tiene una pinta bárbara
ResponEliminaBesos
Aquest any que no ha sobrat ni engruna de torró, no faig més que trobar receptes delicioses de xixona! Aquest flam ha d'estar de muerte!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Molt ben utilitzat aquest torró!! T'han quedat uns flams fantàstics, que amb el gustet del torró han d'estar boníssims!!
ResponEliminaPetons!!