En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 26 de febrer del 2012

NIUS DE PASTA AMB GAMBETES, ALLS TENDRES I CHIPS DE CARXOFA

Despres del intens cap de setmana passat, culinariament parlant, he de reconèixer que tan aquesta setmana pasada com aquest cap de setmana l'activitat culinaria ha estat nula ................bé quan dic nula hem refereixo a res d'interesant o nou per posar al blog, així que la recepta que us porto avui es de la setmana pasada.
INGREDIENTS:
Nius de pasta (jo n'hi vaig posar 2 per persona)
gambes pelades congelades
alls tendres
1 carxofa
Oli d'oliva, crema de llet, formatge ratllat i especies al gust
  • Posem la pasta a bullir en una olla amb abundant aigua i sal, aprox. uns 12 minuts.
    Quan està cuita l'escorrem i la reservem.
  • En una paella,  hi posem una mica d'oli d'oliv ai hi posem les gambes, les deixem que treguin tota l'aigua i quan ja ens quedi la paella sense gens de suc i afegim una mica d'oli hi hi posem el alls tendres tallats a trocets I ho deixem que es vagi couent. 
  • Quant ho tinguem cuit hi afegim la crema de llet, ho remenem bé hi ho deixem coure una estoneta. Hi afegim especies al gust. 
  • Netegem les carxofes i les tallem ben fines. Les couem en una paella amb abundant oli ben calent. Quan estiguin ben daurades i cruixents, les traiem i le sposem sobre papaer de cuina per treure l'excés d'oli.
ARA MUNTAREM EL PLAT:
Primer hi posem els nius de pasta, al mig hi posem la barreja de gambes, alls tendres i crema de llet,i ho decorem amb xips de carxofa.
Per sobre hi posem una mica de formatge ratllat, al gust hi  una mica d'orenge o altres especiés, i ja tenim el plat llest per menjar. 
BON PROFIT !!!

dissabte, 25 de febrer del 2012

PREMI Liebster Blog Award

Jo no sòc molt partidaria del premis; però com que es el primer que rebo pel meu blog de cuina li dedicaré una entrada.
Gracies al blog MACEDONIA EN FAMILIA per haber pensat en mi i el que més satisfacció hem produies es que el el meu blog els hi serveixi d'inspiració :
Les condicions són que s'ha de donar a 4 blogs que tinguin menys de 200 seguidors i així els dones a conèixer.
Aixi que els meus blogs escollits son:
 que hi ha de postres
la cuina de l'estany
la taula d'en bernat  ( que per molt poc no hi arriba )
la cuina de l'isabel
Bon fi setmana a tots

dimecres, 22 de febrer del 2012

PA DE LLET

La recepta que us porto avui , no es gens original .........ja que va ser veura-la en el blog de la LA COCINA DE LOS INVENTOS I flashhhhhhhh ........amor a primera vista . vaig dir-me aquesta l'haig de fer si o si .
Després vai veure els altres blogs on l'habia tret la JOAQUIMA i la veritat es que no m'estranya que totes caiguessim a les seves reds.
Aixi que el diumenge la tarda m'hi vaig posar o aquest va ser el resultat. 
He de dir que va valdre la pena posar-mi, i que no serà l'ùltima vegada que la faci.
Aquest pa de llet es bonissim, però el de pernil dolç i formatge ...................hummmmmmmmm delicios.
Com podreu comprobar la meva asignatura pendent són les formes . no hi ha maneres de que hem quedessin uns panets ben rodonets, ara .........bons ho si que ho eren. 
Aqui va la recepta:
INGREDIENTS:
250 grs. de llet atemperada
50 grs. de mantega pomada
50 grs. de sucre
500 grs. defarina de força
1 dauet de llevat fres (levital)
1 cullaradeta de sal
Formatge i pernil dolç

1 ou
  • Posem tots els ingredients a la cubeta de la panificadora , per l'ordre que estan posats. 
  • Posem el programa d'amassar a la meva el n. 7 . 
  • Quan estigui amassar treure la massa de la panificadora i partir-la en dos trossos. 
  • Li podem donar la forma que volem, de panets, de trena . Si volem fer la trena fem tres xurros iguals , els estirem i fem la trena. 
  • Amb l'altre tros l'estirem en forma de rectangle o quadrat i hi posem una capa de formatge i a sobre una de pernil dolç. 
  •  Ho enrotllem com si fessim un braç de gitano. 
  • Podem les masses a una bandeja que pugui anar al forn i ho tapem amb un drap. 
  • Ho deixem llevar uns 45 minuts. 
  • Ho pintem amb ou i ho enfornem a 190 º fisn que ho veiem ben dauradet.

Bonissims els dos, però hem quedo amb el de pernil dolç i formatge. Va ser el meu sopar del diumenge.

diumenge, 19 de febrer del 2012

FLAM DE TORRÓ DE XIXONA

Ahir vaig trobar mitja rajola de torró de xixona, amén de dues de torró d'alacant .......... mare meva crec que cada any en mengem menys de torrons. 
Flam amb torró d'alacant ja n'habia fet; però amb torró de xixona no, així que per treurem de devant aquella rajola, tota untada i amb risc de que hem deixés l'armari on estaba ben enllafarnat,  vaig opatr per donar-li una utilitat i fer-ne flans. 
INGREDIENTS:
1/2 litre de llet
100 grs. de sucre
4 ous
1/2 barra de torró de xixona 
sucre cremat
canó de canyella
pela de llimona
  • La llet en un cassó al foc juntament amb la pela de llimona i la canyella . Quan arrenqui el bull la reservem i la deixem una estoneta Perqué s'aromatitzi. 
  • Batems els ous , i afegim el sucre i el torró esmicolat i ho barregem bé
  • Hi afegim la llet, que previamente hi haurem tret la canyella i les peles de llimona i ho posem en motlles individuals o un de gran, els quals hi haurem posat una mica de sucre cremat al fons. he de dir que jo li vaig posar de compra , encara no m'he atrevit a fer-ne. 
  • Ho posem al forn al bany maria i per saber si estan cuits ho punxem amb un palillo i si surt net, ja els podem treure. 
  • Els temps es molt relatiu ja que si en fem un de gran , necessitem més estona; però si els fem individuals s'ens couran més ràpid. 
  • Quan estiguin freds els desemotlles, els decorem al gust i llestos per menjar. 
  • Amb aquestes mesures, van dortir 10 flans individuals.

dissabte, 18 de febrer del 2012

PA RUSTIC AMB PIPES

Ahir després de dinar vaig veure que no tenia pa i vaig decidir fer-ne per sopar.Però habia de fer algun invent perquè hem donés temps a fer-lo abans d'anar a treballar . Així que vaig fer un experiment i va sortir prou bé.
Just acabar de dinar m'hi vaig posar, i si el feia a la panificadora tenia el temps just. Però vaig probar d'amasar-lo i deixar-li fer el primer lelvat a la panificadora I després continuar fora de la panificadora i courel al forn i va donar prou bon resultat.
Vaig optar per fer la recepta de pa bàsic i li vaig afegir llavors de pipas. 
No crec que el procediment fos l'adequat però ja ens l'hem cruspit així que no debia sortir tan malament l'experiment.


INGREDIENTS:
300 ml. d'aigua. 
500 grs. de farina de força
10 grs. de sal
1 dau de llevat fresc (levital) 
  • Vaig posar els ingredients amb aquest orde a la cubeta de la panificadora i vaig posar el programa d'amassar. 
  • Despres de fer el primer amasat i de llevar una estoneta hem va avisar per si hi volia afegir algun ingredient, va ser llavors quan hi vaig afegir les llavors de pipes ( al gust), vaig deixar que acabes el segona amasat i encara li vaig deixar una estona més.
  • Quan vaig veure que la massa ja habia llevat una mica , vaig treur-la de la cubeta i la vaig amassar una mica amb les mans i li vaig donar forma rodona. 
  • La vaig deixar sobre un paper d'anar al forn i tapada amb un drap. 
  • En questió de mitja horeta ja habia llevat considerablement. Llavors hi vaig fer uns talls amb un ganivet i la vaig empolsinar amb una mica de farina. 
  • La vaig posar al forn calent a 220º dalt i baix i quan va estar rosset el vaig treure. 
  • Al moment de posar-lo al forn hi tirem una mica d'aigua a sobre la placa de baix i així ens farà vapor.(cosa que vaig oblidar de fer)
  • El forn el vaig teni prop d'una hora escalfant, cosa que vaig aprofitar per torrar granet d'ametlla i per fer flams de torró de xixona ( que ja posaré la recepta un altre dia)
Com veieu ja no vaig poder fer la foto al pa sencer; ja que encara calentó no vaig poder resistir de probar-lo i llavors hem vaig adonar que no li habia fet foto.
Sucat amb tomata estaba bonissim i les pipes li donaven un puntet de dolçor sense ser un pa dolç.

dimecres, 15 de febrer del 2012

CROQUETES DE PEROL

Ja ha arribat el dia 15 i  els nostres amics de ELS FOGONS DE LA BORDETA  I XOCOLATA DESFETA,
ens han proposat per aquest mes les croquetes. Així vais decidir fer aquestes croquetes amb la carn de la botifarra de perol o també anomenada de "parracs"
La botifarra de perol es un embotit del porc cuit, que agafa el nom fen referència al recipient on es cou. es tipica de les comarques gironines I del maresma.
Antigament es feia amb les carns que anaven a la caldera: cap de porc, ronyó, perdiu, cor,... Actualment s'elabora sel·leccionant carns nobles del porc i s'utilitza carn del cap i de l'espatlla, cansalada, papada, freixures, sal, pebre negre i sang, tot cuit. En resulta un embotit molt saborós i melós, que el fan molt apreciat. Es pot consumir al natural o bé es pot deixar assecar com una secallona i aixi és el gust una mica mes fort. També es menja a la brasa, fregida o esparracada, tot acompanyant llegums o vedures.
Be hem deixo de xerrameca i anem a la recepta.
 INGREDIENTS:
la carns d'una botifarra de perol
1 ceba mitjana
2 alls tendres
3 cullarades de farina
llet
oli d'oliva
sal i pebre
PER ARREBOSSAR:
Farina
pa torrat
ou
  • En una paella hi posem una mica d'oli d'oliva i hi posem la ceba tallada ben petita i els alls tendres i els rossegem. Quan estigui ben pochat , i rossegem la farina, llavors hi afegim la carn de la botifarra que previament haurem tret del seu budell i l'axefem una mica amb una forquilla. 
  • Hi anem afegint la llet a mesura que la barreja la vagui absorbint. Ens ha de quedat una massa espesa que poguem manipular. 
  • Quan la tenim llesta ho rectifiquem de sal i si ens hi agrada hi posem una mica de pebre. 
  • Deisem atemperar una mica la massa, i agafem un tros de film i hi posem una mica de massa i ho emboliquem com si fos una botifarra , la fem de la mida que volem que ens quedin les croquetes.  Anem fent botifarres fins que acabem la massa. 
  • Ho posem a la nevera a refredar. 
  • Agafem les botifarres de la nevera i les desemboliquem i anem tallant a petites porcions de la mida que volguem. 
  • Passem les croquetes per la farina, l'ou i el pa torrat. Si volem que ens quedin més cruixents les tornem a passar per l'ou i pel pa torrat. 
  • Les couem amb abundat oli ben calent i ja les tenim llestes per menjar.
Si ens en surtem moltes, les podem congelar i aixi ja les tenim per un altre dia.
 Les podem fer rodones o cuadrades. Jo n'he fet unes cuantes de rodones i amb el pa torrat hi he barrejat unes llavors de sèsam.

dilluns, 13 de febrer del 2012

PA AMB MASSA VELLA

Aprofitan que ahir a la tarda ens vam quedar a casa i que amb aquesta fred ve de gust encendre el forn, vaig fer aquest pa que ja feia uns dies que l' habia vist al blog de LA COCINA DE LOS INVENTOS.
El dissabte vaig fer massa de pizza i ja m'en vaig guardar una mica per així poder fer el pa.  Jo el vaig amassar a la panificadora i desprès l'hi vaig deixar fer el llevat a fora i el vaig coure al forn, ja que tenia ganes de fer un pa amb forma rodona.
He de reconèixer que tal i com m'han dit alguns blogguers aixó de fer pa es adictiu. No sé si serà per aquella oloreta que et queda a la cuina un cop enfornat el pa o simplement per la satisfacció que sents quan el veus i dius............ l'he fet jo.
També vaig mirar el blog  BLOC DE RECETAS  , on també hi ha la recepta d'aquest pa. La veritat es que entre un blog I l'altre va ser fàcil de fer i el resultat bonissim.
INGREDIENTS:
500 grs. de farina de força
13 grs. de llevat fresc
300 ml. d'aigua
125 grs. de massa vella
  • Agafem totsl el ingredients i els vaig posar a la panificadora i els vaig amassar durant 6 minuts + ó -
  • parem la panificadora i deixem reposar la massa uns 10-12 minuts, que es el temps que la meva panificadora tarda a tornar-se posar en marxa si l'interrumpeixes el programa. 
  • passat el temps de repos, ho tornem  amassar 6 minuts més aproximadament
  • Agafem la massa i la posem en un bol untat amb oli i ho posem dintre una bossa de plàstic i la deixem llevar , una hora - hora i mitja , dependrà de la temperatura de la cuina. 
  • un cop ha llevat la desgasifiquem i li donem la forma que dessitgem. En el meu cas  volia un pa rodó.
  • La posem sobre un paper d'anar al forn i la tapem amb un drap. La deixem que torni a llevar uns 45 minut aprox. 
  • Li fem uns talls amb un ganivet afilat i ja la podem posar al forn que tindrem calent a 220 º. 
  • En el moment de posar la massa al forn i tirem una mica d'aigua sobre la placa de baix, perquè ens faci una mica de vapor. 
  • Amb  uns 30- 35 minuts ja està el pa cuit o fins que veien la crosta daurada. 
  • Ahhhhhhhhh hem va faltar una cosa .............empolsinar amb una mica de farina la massa abans de posar-la al forn. 
Bé ja veieu que no es molt dificil fer pa. Jo ara que ho he descobert , crec que a la fleca poc hem veuran. Tan sucat amb tomaca o torrat es bonissim i el millor que avui encara es ben tovet.

dissabte, 11 de febrer del 2012

CUADRADETS DE CAPUTXINO

Estic tan acostumada a buscar receptes per internet que m'oblido dels llibres o revistes que tinc per casa. Ahir al vespre vaig agafar dos llibres , un que hem van regalar l'any passat pel meu cumpleanys i que crec que només hi he fet una recepta i l'altre es un llibre amb tot de receptes de xocolata que va comprar la meva filla encara fa  més temps.
Fullejant-los vaig veure un munt de receptes que podria fer , aixi que aquest matí mirant els ingredients que tenia a casa i del temps que disposaba he fet aquesta.
INGREDIENTS:
225 grs. de mantega
225 grs. de farina
1 c/café de cacao en pols sense sucre ( jo dues)
225 grs. de sucre
4 ous
1 c/café de llevat
3 c/soperas de café soluble
3 c/soperas d'aigua calenta

PEL GLASSEJAT DE XOCOLATA BLANCA:
 115 grs. de xocolata blanca 
50 grs. de mantega
3 cullerades de llet
175 grs. de sucre glas (millor posar-ni menys ja que queda molt dolç )
  •  Primer preparem un motlle quadrat o rectangular, 'untem amb mantega i hi posem paper per anar al forn a la base, aixi ens serà més fàcil desmoltllar el pastis. Si volem també podem folrrar els costats.
  • Posem els ous a l'amasadora  i amb les varilles els batem , hi afegim el sucre i els batem una bona estona fins que ens quedi una massa esblanqueida i amb consistencia ( 10 minuts aprox.), . 
  • Després hi afegim la mantega feta pomada i el café que harem dissolt amb les cullerades d'aigua. 
  • Tamissem la farina, el llevat i el cacao en pols i ho afegim poc a poc a la massa. Aixó ho farem a má amb llengua pastissera i amb moviment envolvents
  • Quan tinguem una mescla homogènea ho posarem al motllo i l'allisarem una mica amb la llengua o bé li donem uns copets a sobre el marbre. 
  • Ho posem al forn que tindrem preescalfat a 180 º. Jo ho he posat dalt i bais i aire calent; però això es orientatiu, ja que cadasqú es coneix el seu forn. 
  • Li deixen entre 25 -30 minuts o fins que veiem que al punxar-ho surt net. 
  • Quan estigui ben cuit el traiem i el posem sobre una rejilla perquè es refredi: 
  • Ara faren la glassa. Agafem un bol o un cassó que ens serveixir per fer el bany maria. Hi posem la xocolate; la mentega i la llet . 
  • Ho remenemt bé fisn que tinguem la xocolata ben desfeta. 
  • El traiem del bany maria i hi afegim el sucre i ho barregem bé fins que es quedi una crema ben fina. 
  • Amb la ajuda d'una espatula estenem la crem per sobre el bescuit . 
  • Ho empolsinarem amb cacao i ja el podem tallar a cuadradets. 
Pel meu gust; la galssa, crec que amb menys sucre seria millor; ja que queda molt dolça. 
Millor rectejar el bescuit per treure la part mes dura dels costats abans de posar-hi la glasa. 
La part que he tret dels costats le guardada en un tuper i l'he posat al congelador, ja que no s'ha de tirar res, mentre penso que puc fer amb aquest trossets.
també us he de dir, sobretot pels que sous de Banyoles I els seus voltans que s'ha obert una botiga dedicada sobretot a vendre ingredients i extris per postres i reposteria. L'he descoberta aquesta tarda I no he pogut ressitir a entrar-hi. Es diu  CA LA NOR i està situada al C/ Mn. Contans.

dimecres, 8 de febrer del 2012

GALETES DE NOUS I CANYELLA

Aquesta tarda, tenia festa i ordenan unes revistes de cuina, he vist aquesta recepta de galetes, que m'ha cridat l'atenció . No sé quan temps fa que tinc aquesta revista; però perl el lloc que ocupaba deu fer força temps. A més avui feia molta fred, un dia gris que convidaba a estar-te a dintre i a mésencendre el forn.
Així que com que tenia tots els ingredients m'he posat mans a la feina .
la recepta es molt sencilla de fer i de gust son bonissimes.
INGREDIENTS:
100 grs. de nous
200 grs. de farina
1/2 cullaradeta de bicarbonat
Un pessic de sal
8 cullaradas de margarina
150 grs. de sucre
1 ou
Per arrebossar les galetes:
3 cullarades de sucre
1 cullaradeta de canyella
  • Primer preescalfem el forn a 180 º.
  • Piquem les nous i les barregem amb la farina; el bicarbonat i la sal. 
  • En un bol barregem la margarina que tindrem a temperatura ambient, amb el sucre fins que ens quedi una mescla esponjosoa; llavors i afegim l'ou i ho batem be fins que tingem una textura ben suau. 
  • Hi anem afegin la barreja de farina i nous , de mica en mica i ho anem barrejan fins que ens quedi uma massa uniforme. 
  • Posem les 3 cullarades de sucre I la de canyella en un bol i amb una cullereta anem agafan petites boletes de la barreja i les arrebossem amb el sucre i la canyella
  • Les posem a sobre la rejilla del forn; que previament hi haurem posat un làmina de paper per anar al forn. 
  • Jo amb una espatula de cuina les he xafat una mica que quedessin finetes. Deixem una bona separació entre ellas, ja que amb l'escalfor del forn creixen. 
  • Les posem al forn durant 10 ó 12 minuts. Jo he posat dat i baix i aire calent. Quan veiem que estan rosetes ja les podem treure. 
  • Les deixem refredar sobre una rejilla i veurem que a mesure que es van refredant van quedant seques i cruixents. 

Aquesta recepta l'he treta de la revista Nº 49 de COCINA VIVA

dimarts, 7 de febrer del 2012

COCA DE IOGURT

Fa uns dies un company de feina hem va fer una reflexió.......... he mirat el teu blog i no hi he trobat la coca de iogurt ... i es veritat ......crec que es la coca que més vegades he fet a la meva vida I també crec que es la que tothom ha fet alguna vegada. Aixi que com que fei un munt de temps que no la feia , aquest diumenge passat la vaig fer.
Ja sé que tothom la sap aquesta recepta, però aqui va la meva

INGREDIENTS:
La mesura que faig servir es el vas del iogurt
1 iogurt natural o de llimona
3 vasos de farina de reposteria
1,5 vas de sucre
1 vas d'oli de girasol
3 ous
1 poma golden
1 sobre de llevat (royal)
la pela d'una llimona ratllada
1 copeta d'anis o ratafia (jo hi vaig posar ratafia)
per mesurar l'oli, la farina i el sucre fem servir el vas del iogurt

  • ELABORACIÓ :
    • Posem els ous (clara i rovell) en un bol o en el bol de l'amasadora i els batem una mica, hi afegim el sucre i els batem fins que veiem que la barrega ha doblat el seu volum i ens queda mes esblanqueida. S'han de batre foça estona, penseu que com més ho bateu més ens pujarà la coca. 
  • Després hi afegim, el iogurt, la pela de llimona, l'oli, la copeta de ratafia  i ho barregem amb una espatula de fusta o llengua pastissera.
  • Ara hi anem afegin de mica en mica la farina i el llevat que tindrem tamissat i un polsim de sal. 
  • Ho remenem amb l'espatula amb moviments envolvents; o sigui de baig cap a dalt , mai batreu ja que llavors no ens pujaria bé. Amesura que ens vagi absorvin la farina, hi anem afegin la resta. 
  • Untem amb mantega un motllo rodó de uns 20 o 22 cms. de diàmetre ( el meu era de 20),
  • Preescalfem el forn a 160 º (jo faig dalt i baix amb aire calent), si no teniu aire calent posant dalt i baix també servira.
  • Aboquem la mescla al motllo que ja tenim preparat
  • Pelem i talem la poma per la mitad i la tallem a làmines ben fines i la posem amb compte per sobre la massa que tenim al motllo. 
  • Ho posem al forn uns 20 ó 25 minuts , passat aquest temps mirem si està cuita, sinó li deixem una estona més. Jo li vaig tenir uns 30 ó 35 minuts; ja que al ser amb el motllo petit era força alta i costaba més de coure,. Si la part que falta coure es la de sobre; com era el meu cas, vaig posar el gratinador I hi vaig posar un tros de paper d'alumini a sobre i així no es crema. 
  • Tinguem en compte de que si ho fem amb un motlle més gran, ens quedara més baixa I per tant sens courà més rapid. 
  • Quan està ben cuita la traiem del forn i la deixem refredar sobre una reixeta.
  • Agafem una mica de mermelada de préssec, diluida mab una mica de suc de llimona i sucre i pintem la poma per sobre; així ens quedarà més brillant

diumenge, 5 de febrer del 2012

PA BÀSIC

Simplement pa !!!
Ahir hem vaig comprar una panificadora, la que varem posar d'oferta al LILD, i es clar l'habia d'estrenar.
Tinc unes quantes receptes pendents de posar al blog, però aquesta del pa ha de passar al devant, ja per mi era tot un repte. Sempre que veia en algun blog alguna recepta de pa , s'hem queia la baba; però no m'hi vaig atrevir mai a fer-ne sense la panificadora.
Desprès de mirar un munt de receptes; vaig veure que moltes hem portaven al blog MA PETITE BOULANGERIE un blog fet per tota una mestra en l'art del pa , i la veritat es que amb els seus consells, videos i explicacions, hasta sembla fàcil fer-ne.
Jo precisament he fet la recepta que surt al enllaç; ja que m'ha semblat que el més indicat era començar per la més bàsica.
El pa ha sortit bonissim, la forma bé la de la panificadora i una mica blanquet de la part de sobre, però l'he posat una estoneta al forn a gratinar i ja ha quedat més torradet. Al proper espero anar pulint els errors i anar-li agafnat el tranquillo a la maquineta.
INGREDIENTS:
300 ml. d'aigua
500 grs. de farina de força
10 grs. de sal
10 grs. de llevat fresc (levital)
Posem tots els ingredients a la panificadora per l'ordre que estan procurant posar la sal en un costat i el llevat a l'atre, perquè aixi no es toquin.
Un cop he tingut tots els ingredients a la panificadora, he triat el programa nº 1 que es el NORMAL, i l'he deixada fer. Quan ha acabat hi habia a la cuina un flaire de pa acabat de fer bonissima. 
Era tan la bona olor que feia que encara era calentonet, que no m'he pogut ressitir a probar-lo. Amb una mica d'oli d'oliva i sal estaba .............hummmmmmm deliciós. 
Ara aniré probar diferents receptes i tipus de pa, ja que pels blogs ni ha un munt, i de mica en mica espero anar perfeccionant-lo .
aqui la teniu, ja feia temps queli anava al darrera; però no m'acabava de decidir i finalment ahir vaig dir aquesta es la meva !!!

dissabte, 4 de febrer del 2012

BRIOX DE TARONJA ó BOLLOS DE NARANJA

Diumenge passat vaig passar toto el cap de setmana a casa, entre el meu marit que habi tingut un petit accident domèstic i el meu fill que estaba engripat, i el fred que fei, el millor va ser no sortir de casa, aixi que vaig aprofitar per fer alguna de les receptes que tenia pendents.
Aquesta recepta el dia que la vaig veure en el Blog LA COCINA DE LOS INVENTOS, vaig dir-me que la tenia que fer; però no trobaba el moment, i aquest diumenge va ser el dia ideal.
Van sortir bonissim, encara que la forma no hem va quedar tan bé con a la Joaquima, ja que a ella li queden ben rodones. Jo els vaig posar dintre un motlle de silicona del que hi ha per fer madelenes i de pujar van pujar molt; però es clar a la part de baix no tenien la forma rodona que jo volia. Bé a la propera espero millorar al menys en la forma.
Amb el permis de la JOAQUIMA, us poso la recepta copiada tal i com la fet ella, ja que ho explica molt i molt bé. 
Us de de dir que si no coneixeu el seu BLOG , cosa que es practicament imposible; ja que té un munt de seguidors, us hi paseu que val la pena, perque fa unes coses bonissimes. 

RECEPTA:
Ingredientes:
•    325grs de harina de fuerza
•    30grs de azúcar
•    3grs de sal
•    1 huevo
•    40grs de mantequilla en pomada
•    15grs de levadura fresca
•    El zumo de 1 naranja
•    100ml de leche tibia
•    Para pintar: un huevo y un chorrito de leche
•    Para decorar: almendras en granillo y chocolate fundido
Elaboración:

Ponemos en el bol la leche tibia, la levadura desmenuzada, el azúcar, el zumo de naranja, el huevo entero, la harina y la sal, amasamos a baja velocidad y cuando veamos que se está integrando vamos añadiendo a trozos la mantequilla en pomada, lo dejamos durante 5 minutos, subimos un poco la velocidad y lo dejamos 3 minutos más.
Cogemos la masa y haremos una bola con ella y la pondremos en un bol tapada a levar durante 30 minutos.


Pasado el tiempo de levado cogemos la masa y la cortamos en porciones, vamos haciendo bolas con cada una y las vamos colocando  con cierta separación entre cada bola. Dejamos levar 1 hora o hasta que hayan doblado el volumen.
Batimos un huevo con un chorrito de leche, y pintamos los bollitos espolvoreamos con almendras en cubitos, y con el horno precalentado a 200º las horneamos durante 15 a 20 minutos.

L'únic que en alguns hi vaig posar una cullarada de Nutella dintre i unes pipetes de xocolata a sobre, la resta els vaig fer exactament igual .

Ah !!! .....espero a partir d'ara posar-vos alguna recepta de pa; ja que avui m'he comprat una panificadora que hi habia al LIDL, així que s'haura d'estrenar. 

dijous, 2 de febrer del 2012

BISBALENCS


Les postres que avui us porto sòn molt i molt fàcils de fer, sobretot si la pasta de full la comprem feta i el cabell d'angel també. Jo he de dir que de pasta de full, encara no m'he atrevit a fer-ne , la veritat es que hem fa molt i molt de respecte i com que la que tenen al lidl fresca dona molt bon resultat i a més surt econòmica no hem complico la vida. Així que normalment sempre tinc una o dues làmines de pasta de full fresca a la nevera, per si hem surt alguna emergència.

INGREDIETS: (per a 6 bisbalencs)
1 làmina de pasta de full fresca del lid. 
Mermelada de cabell d'angel  o en el seu defecte DULCE DE CABELLO DE ANGEL que jo trobo en els supermercats BON PREU
1 ou per pintar els bisbalencs
pinyons

Agafem la làmina de pasta de full i la tallem per la mitad i de cada mitad en fem 3 trossos , en total surtiran 6 bisbalencs.
Despres hi posem en el centre una cullarada de cabell d'angel i els doblem, primer per un costat i després per l'altre. PIntem la part on s'ajunte la pasta de full amb ou i presionem una miqueta amb els dits; perquè no s'obri al coures.
Els posem sobre la rejilla del forn que previamente hi haurem posat el paper que va enrotllada la làmina de pasta de full, els pintem amb ou i per sobre hi posem pinyons.
Ho posem al forn preescalfat a 180º a dalt i a baix i amb aire calent. Uns 10 minuts + ó -, quan veiem que estan rossos els traiem, els posem sobre una rejilla perquè es refredin i hi posem sucre glass per sobre.

Ara us posaré la recepta de la mermelada de cabell d'angel per si algú en te carbasses i la vol fer. 
INGREDIETNS:
1 carbassa de cabell d'angel
sucre
un tros de canyella
pela de llimona 
cointreau

Esberlem la carbassa tirant-la a terra, treiem les granes que puguem i en una olla gran i posem els trossos de carbassa   amb pela i tot. La fem bullir coberta d'aigua una estona, fins que amb una cullera treiem els fils de la escorza o pela. 
Posem la polpa a escorrer fins que ens hi quedi poca d'aigua, llavors hem de treure les granes que ens hi hagin quedati els fils de la carbassa.
Agafem una cassola de terra i hi posem aigua i sucre , la polpa de la carbassa, la llimona i la canyella i ho deixem bullir  tot remenat-la perque no s'enganxi. S'ha de veure tota l'aigua i ens qudin els fils del cabell d'angel sols. 
Apaguem el foc i hi tirem un raig de cointreau. 
Deixem que es refredi a la mateixa cassola i quan sigui fred ja podem omplir els pots que previament haurem esterilitzat.
La proporcio es de   1 Kilo de polpa de carbassa --- 800 grs.d e sucre ....1 got d'aigua